Permakultur diplomarbejde

oznorVelkommen til, du er nu landet i mit Permakultur Diplomarbejde.

Her vil jeg beskrive mine designs og arbejde mod at opnå et permakultur diplom i det nordiske system.

God Læselys, og lad dig endelig inspirer

M.V.H. Christina Ullits Mortensen

Hvad er Permakultur

Først vil jeg prøve at beskrive for dig hvad permakultur er.

For mig handler det om meget mere end hvordan jeg forvalter den jord jeg ejer. Kernen i min permakultur er at skabe en livsstil der nærer både krop og sjæl på daglig basis. Livsstilen skal være holdbar, men fleksibel, så den kan følge de snoninger der måtte komme på livets vej.

Permakultur Danmark skriver følgende:

“Ordet Permakultur blev introduceret af Bill Mollison og David Holmgren i Australien i 1970’erne og  stammer fra begrebet permanent agriculture, som refererer til landbrug, der opbygger jordens frugtbarhed og som derfor kan dyrkes permanent.

Sidenhen er permakulturen blevet udbredt til og praktiseret steder i hele verden, og konceptet er blevet udviklet, så ordet i dag har en bredere betydning:  Permanent kultur. Dvs. en kultur og levevis, der omfatter alle livets aspekter (mad, bolig, energi, sociale relationer mv.) og som regenererer og opbygger resurser – både fysisk, i naturen, og på et menneskeligt, mentalt plan. “

 

Permakultur etikker

Permakultur er et etisk funderet design system. Når vi designer ud fra permakulturetik har vi fokus på ikke at bruge flere ressourcer end hvad vi som mennesker eller hvad vores planet har til rådighed. Vi arbejder for at regenerer naturressourcer såvel som mentale ressourcer.

Permakulturens 3 etikker:

  1. Omsorg for naturen
  2. Omsorg for mennesker
  3. Fair fordeling af ressourcer