Grøntsagerne – gamle sorter og flereårige vækster.

På Birkegården elsker vi forskelligheder og de gamle sorter.

Dette ses ofte på frøbestillingerne om foråret, hvor der ofte kommer sorter hjem med oprindelse lang tilbage i tiden og med mange forskellige farver. Vi finder det skønt for øjet, godt for maven og sundt for planterne, at der er så mange forskellige individer som muligt. Dette mix sikre mange forskellige næringsstoffer i vores kost og stabiliserer udbyttet, da de forskellige varianter har modstands kraft for forskellige vejrforhold og sygdomme.

Birkegårdens markedshave

De enårige grøntsager dyrkes primært på marken, hvor vi dyrker gravefrit. Gravefri grøntsagsproduktion betyder at jorden ikke fræses eller graves hvert år, dette sikre et så uforstyret mikroliv i jorden, hvilket giver os de sundeste og stærkeste afgrøder. Når vi ikke overilter jorden, så mindsker vi afbrændingen af kulstof i jorden og vi minimere udledningen af CO2 fra produktionen i vores markedshave.

Birkegårdens Skovhave

I takt med at vores skovhave bliver etableret vil vi kunne høste flere og flere flereårige grøntsager, urter, frugter og nødder. De flereårige vækster er meget modstandsdygtige overfor for ændringer i klimaet og klarer sig derved bedre i de år, hvor vi har meget nedbør, eller mangel på samme. Den spiselige skovhave en en meget klimavenlig måde at producere fødevarer på, da den lagre CO2 fra luften.