Uncategorized

Spis dit ukrudt

Fem slags spiselige ukrudt der let kan tilføjes hverdagsmaden

Spis dit ukrudt og Spar penge på en klimavenlig måde. Hvis du har have, så smide du måske en masse mad ud hver gang du luger haven. Specielt i køkkenhaven vil en god erstatning for spinaten lystigt vokse. Har du ikke have, så kan du sikkert alligevel genkende mindst en af de urter der anses som ukrudt og bør plukke varsom med handsker på.

Herunder får du lidt fif til at komme i gang med at bruge dit ukrudt til de nemme hverdags retter:

  1. Melder er specielt godt som erstatning for spinat i varme retter. Brug den som fyld i tærter, til en pasta ret, til fisk, i madmuffins eller prøv at bland hakket melde i frikadellefarsen.
  2. Fuglegræs er god i rå salater og til pynt på smørrebrød.
  3. Mælkebøtte er god i te, blomster er flotte i salat og unge blade erstatte fint rucula
  4. Brændenælder er gode i te og varme retter. Vi bruger ofte de første brændenælder i pandekage dejen og giver det en tur med stavblenderen, så vi kan stege grønne forårspandekager. Du kan også prøve at lave den klassiske brændenældesuppe. Vær forsigtig når du høste brændenælder, brug handsker og pluk bladende nede fra og giv op, så er der mindst risiko for at planten brænder dig. Så snart den er skoldet brænder den ikke længere.
  5. Skvalderkål er tidligere brugt i kålgryden, så den kommer du bare i de varme retter. Den er nu også fin at blande rå i salaten, når den er helt ung.
Den grønne gryde med melder, spinat, løg og hvidløg. Blev serveret til spaghetti.

Hvis man er til de grønne retter kan man spare en fornuftig sum penge på mad budgettet. Indfør blot en daglig grøn gryde, hvor du sammen med et løg steger/damper diverse grønne urter årstiden byder ind med.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s