Opskrifter

Bagestål fra Bagesten.dk – En anmeldelse med en video og en Pizza opskrift.

Hjemmebagt Brød

Som mange af jer ved, så bager jeg en hel del brød, fakta er at jeg nærmest bager alt vores daglige brød. Efter Arne og Pia fra Mosegaarden er begyndt at lave økologisk frisk malet mel af gamle kornsorter, er lysten og motivationen til at bage alt brød selv bestemt ikke blevet mindre. Vi blev hurtigt forelskede i deres mel og var så heldige at få mulighed for sågar at forhandle det, så vi kan tilbyde det til kunder på Nytorv i Viborg hver lørdag.

At bage på en bagesten

Tilbage til bagesten af stål fra Bagesten.dk, Normalt når jeg bager brød har jeg en bagesten i ovnen, for at give en bedre gennembagning af mit brød, specielt brød bagt med gamle kornsorter kvittere med en god smag og afbagning når de bliver bagt på en bagesten ved høj varme.

Før vi begynder at bage

Bagestenen kom med en hurtig levering, hvilket jeg sætter stor pris på når jeg handler på nettet. Bagestenen er æstetisk og har en god størrelse, den er nemlig lidt bredere end min gamle, lidt smalle, bagesten. Umiddelbart ser jeg kun en lille ulempe inden  brug, nemlig de lidt skarpe kanter.

Med bestillingen af bagestenen fik jeg en udførlig vejledning om hvordan jeg skulle behandle stenen inden brug. Stenen skal behandles med olie og hærdes i varme, for at sikre stålets holdbarhed. Da vi er vant til at bruge støbejerns gryder her i huset, så er dette ikke uvant for os. Lige såvel må bagestenen ikke vaskes med sæbe eller komme i opvaskemaskinen, den må skrabes ren med en kniv og vedligeholdes med olie. De to medfølgende bagespader, må til gengæld gerne vaskes rene med vand og sæbe.

At Bage en Pizza med sprød bund

Den ultimative test for en bagesten, må være at bage pizza. En Pizza skal have sprød bund og færdig bagt fyld på samme tid. Med en rest kødsovs, bacon og ost i køleskabet samt lækker mel fra Mosegaarden var det ingen sag at bage en lækker pizza.

Pizza dej til 2 tynde pizzaer

  • 10 g gær
  • 3 dl vand
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk honning
  • 340 g dalarhvede
  • 160 g fuldkorn ølandshvede

Gæren opløses i vand sammen med honning. Resten af igredienserne tilsættes og dejen æltes grundigt på røremaskinen. Pizza stilles til hævning i min. 1 time.

Dejen deles i to og rulles ud på bagepapir der passer til bagespaden. Den ønskede fyld kommes på pizzaen og den bages i en forvarm ovn og bagesten i 15 min ved 250 grader.

Server pizzaen med frisk grønt, evt en blanding af mikrogrønt, jeg brugte ærteskud, radise og pink kål.

This slideshow requires JavaScript.

Min anbefaling af bagesten fra Bagesten.dk

Jeg er blevet super glad for denne bagesten, den bor nærmest permanet i min ovn. Bagestenen har en rigtig god størrelse og de to bagespader gør det vildt nemt at få bagværket ind og ud af ovnen. Bagestenen er lidt tung, hvilket er nødvendigt, for at få en god varm masse inde i ovnen, som giver nogle skønne og lækre brød.

De tidligere omtalte skarpe kanter gjorde mig lidt usikker i håndteringen af den tunge bagesten, specielt under forbehandlingen med olie. Men når stenen først er taget i brug, så virker det ikke som noget problem for mig længere.

Køb sættet med en bagesten og to bagespader her.

Se Videoen her

Bagesten.dk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s