Afgrøder · Køkkenhave

Høsten af svedjerugen er næsten i hus

Et stykke på 4-500 m2 blev sidste år ved denne tid sået til med svedjerug, ca 15 kg rug blev bredsået og let harvet for så at passe sig selv, blive græsset af over vinteren og skyde til imponerende 2 meter højt korn på få måneder. Det er en imponerende vækst at følge hen over foråret og sommeren.

Nu er kornet tørt, vejret er næsten med os og der skal høstes, kornet venter ikke på at selvbinderen bliver klar eller vi har fri og god tid til høsten, høsten er når kornet siger det. Derfor blev der i går høstet svedjerug med le fra morgen til overmiddag, kun med pause til at klare udstyret og få fyldt brændstof på rugbrødsmotoren. (Vi var meget heldige med at vi skulle til fødselsdag om eftermiddagen, så kaffen og aftensmaden blev serveret i hyggelige og afslappende rammer)

Alle gårdens vogne blev taget i brug, to vogne til traktoren og bilen med trailer blev også kørt til marken for at få høsten under tag. Så længe korn og halm ikke er skilt fra hinanden og det ikke er bundet i neg, så fylder høsten fra sådan en lille mark rigtig meget. Til næste år håber vi på at selvbinderen er i drift og klarer at slå og binde kornet i en arbejdsgang.

Laden er nu godt fyldt op, med to vogne kørt helt tæt sammen og det nye tærskeværk i den ene ende af laden. Nu mangler vi bare en motor til at trække tærskeværket og nogle sække til kornet, så kan vi få tærsket kornet og få lidt plads i laden igen. Vi magler dog lige at høste 4 meter Svedjerug på marken og få stykker Havre og byg der står til opformering i køkkenhaven, men hvis vejret holder, så når vi nok det i dag.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s