Råvarernes anvendelse · Selvforsyning

Grøn lasagne med brændenældepasta

Hvor er denne årstid skøn, der er så mange skønne råvarer lige uden for døren. Vi behøver kun at handle efter “luksus varer” og når vi har lyst. Vi er ikke tvunget i et supermarked flere gange i ugen for at få mad på bordet. Fryseren er stadig fuld af uldgris og kanin, men med alle de skønne friske grøntsager og vilde urter der er lige nu, får vi kun kødretter en gang i mellem, der er så meget forskelligt grønt at vi skal begrænse os for fristelserne kan nemt sikre at vi får så mange grøntsager på bordet at vi ikke kan spise os i gennem det. Vi fryser, sylter og tørrer det vi ikke kan spise nu her, men det lækreste er og bliver de friske grøntsager.

20170812_201741.jpg

Bladbederne står flotte nu og trænger til at blive høstet, så kommer de hurtigt igen, en ret med disse skønne grønne blade, som jeg elsker at spise er en meget grøn lasagne (oprindeligt en spinatlasagne). Jeg høstede bladbeder, 1 porre og 6 stilke bladselleri, i alt blev det til 1,5 kg hakket grønt. Meget simpelt skal der koges en hvid mælkesovs op på 1 l. mælk pr 1 kg bladgrønt, når sovsen er kogt op tilsættes grøntsagerne og det hele smages til  med citronskal, muskat, salt og peber.

Brændenældelasagnepladerne blev lavet på 4 æg, 2 spsk brændenældefrø, 75 g fuldkorns svedjerugmel og 250 g fintsigtet vårhvedemel fra Faslevgård Mølle. Alle ingredienserne kommer i røremaskinen og røres grundigt sammen. Pastadejen sættes på køl i ca. 1 time. Dejen rulles ud på pastamaskinen til den ønskede tykkelse og anvendes til lasagne, tørres eller skæres ud til spagetti.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s