Køkkenhave

Liv i jorden

Der er kommet godt gang i livet i jorden i køkkenhaven. I froåret blev der kørt 20 cm kompostjord på køkkenhaven, vi såede og plantede direkte i kompostjorden, som også virker som bunddække, så ukrudtet har sværere ved at få fat.

Der er kommet godt gang i alle grøntsagerne, det er tydeligt at de har fået godt med næring og ikke bliver sultet i det sandede jord vi ellers har her på stedet. Det ukrudt der spirer, bliver også hurtigt stort hvis man ikke er over det, da de har de samme vækstbetingelser som grøntsagerne, men dog er det mærkbart at komposten virker bunddækkende, så det er ikke den samme mængde ukrudt der spirer frem.

Med starten af svampesæsonen kan vi få bekræftet at det ikke kun er over jorden der er liv, men også nede i jorden. De sidste par regnfulde og våde dage har vækket noget til live nede i jorden, svampene skyder op af jorden alle steder i den gode kompost jord.

2 kommentarer til “Liv i jorden

  1. Ja svampe elsker lune, fugtige tider og god kompostjord. Jeg har også haft besøg af svampe i mit drivhus, hvor jeg har jordforbedret med naboens hestemøj. I har dog større biodiversitet hos jer. 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s