Naturensspisekammer

Nælden, den smager, den brænder og den beklæder!

Brændenælden er både hadet og elsket, den stikker og brænder så man ikke glemmer at man ikke lige opdagede den på sin gåtur i sommertøj. Hvis man ikke behandler den forsigtigt, så får man også en påmindelse om at det er en plante der svarer igen.

Tiltrods for nældens brændende modsvar til den uforsigtige, så elsker vi den for alt det den kan anvendes til. De grønne blade er super sunde og kan bruges i meget madlavning, om foråret (og resten af sommeren) er det fantastisk med det flotte grønne brændenældepandekager som laves af en god stak topskud. Når nu man alligevel har høstet lækre topskud er det oplagt at lave en god sund brændenældethe.

I går prøvede jeg på opfordring af Uglemor at høste nældefrø, her er det vigtigt at kende forskel på han og hun planter, det beskriver hun her. For at få høstet en god mængde frø hurtigt er det en fordel at tage fat om planten under de nederste frøstande og trække op til man står med en god håndfuld frø, se hvordan vi har gjort i denne VIDEO.

Ud over at spise nælderne i forskellige retter, så har de også været brugt i tekstiler. Nælderne kan høstes og behandles de rigtigt kan man trække fibrene af dem så man kan karte dem og spinde fibrene til garn. Følg evt med i denne facebookgruppe.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s