Bondegårdsdyr · Køkkenhave · Selvforsyning

Grise fravænnes og gårdens ægproduktion får flere medarbejdere

Vi elsker at dele og bytte vores overflod med andre. Det er forskelligt hvor godt de forskellige ting går her på gården fra år til år, så det kan være en fordel at bytte sig til det man ikke har haft så god succes med fra det man har rigeligt af. Agurker og tomater har vi foreksempel ikke i år, men til gengæld har vi fået fine kål, ærter, et flot stort kuld smågrise, 10 stk og der er flere på vej. Hængebug/mini griseblandingen er godt nok ikke så store, men der er grænser for hvor mange vi kan konsumere til eget forbrug. I torsdag blev smågrisene 6 uger gamle og det er tid til at begynde at tage smågrisene fra soen, hvilket vi gør løbende over de næste par uger så hun ikke mister alle sine babyer på en gang.

I går byttede vi os til 4 høns og et pæretræ. Vi mangler virkelig æg her i huset, da ræven har været forbi en tidlig sommermorgen, hvor den brød ind i hønsehuset og stjal 15-20 høns. Vi har nu kun 1 høne og 2 unge haner tilbage fra vores gamle hønseflok, de øvrige der overlevede angrebet klarede desværre ikke det stress de tydeligvis var ramt af. Men nu er vi heldigvis igang igen med 25 indkøbte blandings grønlægger kyllinger og de 4 nye høns på 1 år, der gerne skal være i æglægning.

Vi mistede i foråret et pæretræ, da en ko valgte at sætte sig på den, to år tidligere var der nogle aktive drenge på besøg som knækkede et andet ungt pæretræ i en sværdkamp, så det er virkelig en berigelse at få et nyt pæretræ i frugthaven. Dette er af sorten et conference.

20170807_075557

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s