Birkegårdens Håndværker · Bondegårdsdyr · Køkkenhave · Recycling & Upcyckling · Selvforsyning

Andehuset til løbeænderne

Med indflytningen af de nye sneglejægere skulle der et nyt flot rævesikret hus til. Huset skal kunne holde ænderne sikre om natten, være hævet over jorden, flytbar og nem at gøre ren. Birkegårdens håndværker fik ideén til et flot andehus, der lever op tille de kriterier. En tom palletank, lægter, skaller fra et savværk, hængsler, skruer, et stykke glas, tagplader og noget værktøj er hvad der blev brugt.

Det tog en en lille weekend at bygge huset, som flyttes med traktoren, da den er meget tung. Der er sat et lille vindue i gavlen over døren, så vi kan se ind til ænderne og de kan få lidt lys der ind. En lille rampe er monteret op til lemmen, så ænderne nemt kan komme ind i huset. Ænderne har fået en lille indhegning med kyllingenet og en strømførendetråd, for at sikre dem i tilfælde af at de ikke ville gå ind i huset om natten. I et stykke tid skal ænderne gå i den lille indhegning, så de lærer deres hjem at kende, derefter skal de slippes fri i køkkenhaven, på jagt efter snegle, senere får de lov til at patruljere hele ejendommen frit.

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s