Råvarernes anvendelse

Fuldkornsnegle til snack og til kaffen

Der er blevet bagt i køkkenet i dag: Pizzasnegle fra en rest og rabarbersnegle inspireret af en kanelsnegl. Alle snegle er bagt 100% med fuldkornsmel, sødet med hjemmeavlet honning og ellers tilberedt med så meget hjemmedyrket som muligt.

Pizzasneglene startede hele sneglebagedagen, da de opstod på baggrund af en rest kødfyld fra aftensmaden denne dag. Da det kun var en lille rest på ca 2 dl lavede jeg kun en lille portion dej, men det blev alligevel til en hel plade med 16 snegle.

Pizzasnegle dej:

Dejen samles, æltes let sammen og stilles i køleskabet i en halv eller en hel dag. Jeg lavede dejen fra morgenen af, tog i legestue med Idamarie og lavede sneglene færdig da vi kom hjem. Når du er klar til at lave pizzasneglene færdige tager du dejen ud på et meldrysset bord og ruller den ud til den tykkelse du godt kan lide. Dejen fyldes med det du ønsker, vi brugte en rest kødfyld, lidt rabarberchutney og noget revet os. Dejen rulles, skæres ud til snegle og sættes på en bageplade. Tænd nu ovnen på 200 grader og sæt pizzasneglene til at hæve et lunt sted indtil ovnen er varm. Når ovnen er varm bages sneglene midt i ovnen i 20 min.

Pizza sneglene er gode son snack, til suppe, madpakke eller når man ellers lige får lyst til en snegl.

Rabarber”kanel”snegle:

Dej:

  • 1 glas eller ca 3 dl rabarbermos (Jeg har brugt det rabarber der er tilovers fra en omgang saft lige som det der blev til chutney her)
  • 4 dl valle, vand eller mælk
  • ½ -1 dl honning
  • ½ pk gær
  • 2 tsk salt
  • 11-12 dl Fuldkorns ølandshvedemel

Fyld:

  • 1 glas eller ca 3 dl rabarbermos
  • 3-4 spsk kanel ( kan undlades, hvis man blot ønsker en rabarbersnegl.
  • ca 10 spsk honning

Dejen samles og æltes let, hvorefter den sættes i køleskabet ½-1 dag. Når du er klar til at lave rabarbersneglene røres fyldet sammen og stilles til side. Dejen tages ud af køleskabet og deles i to, den ene del rulles ud på et meldrysset bord til en passende tykkelse. Fyldet smøres på, dejen rulles sammen, skæres ud til snegle og sættes på en bageplade. Sneglene sættes til hævning et lunt sted i mens ovnen varmes op til 200 grader og bages så i 20 min.

Sneglene spises til kaffe, dessert, som snack eller når lysten melder sig, de er rimeligt sunde med naturlige ingredienser og fuldkorn, så de mætter godt selv om det er en kage.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s