Birkegården · Bondegårdsdyr · Uncategorized

Bierne er landet

Så har vi fået vores første bistade fyldt op med mange små flyvende insekter. Det er både spænding og en lille smule nervøsitet der præger den første tur alene ud til bierne. Der er ingen at spørge om hjælp om man skal huske alt det man har lært.

I mandags var jeg første gang i biskolens stader, hvor vi erfarede rigtig mange ting. Jeg lærte på første hånd hvorfor det er vigtigt at sikre bukseben, da bierne søger op af når de lander på jorden. Hvis de kommer ind i et bukseben og føler sig klemt, så stikker de altså! Men et bistik er slet ikke så slemt som en hveps, de stikker heldigvis kun en gang og som hovedregel kun hvis de bliver klemt.

Birkegårdens nye bifamilie bliver tilset en gang i ugen så jeg kan sammenligne med arbejdet i skolebigården og spørge de erfarne biavlere til råds  når jeg kommer der hver mandag aften. Den første dag i egen bigård skulle bierne flyttes fra lånestadet over til vores eget trugstade. Vi glæder os til at se hvad den første biavlersæson bringer os.

 

En kommentar til “Bierne er landet

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s