Birkegården · Bondegårdsdyr · Det kreative værksted · Forever Living Aloe Vera · Salg · Uncategorized

Bestøvning og Honning med Biavl

Her i de sidste par måneder har vi gået og forberedt os på at blive biavlere. Vi vil gerne sikre en bedre bestøvning af vores frugtræer, samtid ønsker vi selv at producere honning og bivoks.

I køkkenet forsøger vi at erstatte så meget sukker som muligt med honning, så vi får et rent, lokalt og sundt naturprodukt i steddet for den raffinerede sukker. Igår lavede vi rabarber crumble kage med honning og i weekenden blev der produceret bedstemors stegte sild i eddike-honning lage.

Til den ydre wellness nyder har jeg eksperimenteret med at lave bivokscreme og læbepomade med bivoks. Bivokscremen er drøj i brug, da der ikke er tilsat vand og den derfor er godt tyk, læbepomaden er bare lækker og en kombination af begge efter en honning-ansigtsmaske, så er er man garanteret at udsende vidrationer så søde og bløde som honning.

2017-04-28 15.02.44

Jeg har været på bikursus en gang i ugen siden starten af foråret, teorien er overstået og i mandags startede det praktiske arbejde. På mandag får jeg besked om hvorvidt jeg kan købe en familie af en lokal biavler, så kan jeg høste honning denne sommer, hvis ikke høster vi først honning i 2018.

Midt i maj skal jeg lære at lave min egen bifamilie med udgangspunkt i en eksisterende familie i bigården. Til det forløb har Daniel bygget en bund og et tag til et honningmagasin fra trugstadet. Sammen med hjemmebyggede rammer og lidt sukkulenter så er Bihytten nr. 1 klar til at skabe hygge og inspirerende samtaler i bigården.

2017-04-27 18.42.23

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s