Det kreative værksted · Recycling & Upcyckling · Sparetips · Uncategorized

Fra en gammel dug til en hel sol nederdel.

For et par år siden eller måske fire år siden, købte jeg en gammel dug i en genbrugsbutik i Viborg, dugen havde et skønt mønster og skreg til mig at den skulle laves om til en nederdel (jeg vidste bare ikke lige hvordan).

Tiden er gået og dugen på ø 150 cm til 20 kr. har bare lagt i en bunke med stof, indtil jeg stødte på et begreb med navnet “En hel sol”, hvilket egentlig var det jeg havde tænkt da jeg så dugen, jeg kendte bare ikke så meget til alle begreberne indenfor sy-verdenen.

2016-07-24 17.33.01.jpg

Jeg fandt en vejledning og en beregning på hvor stort et hul jeg skulle klippe midt i dugen her. Jeg har så valgt den nemme løsning i forhold til linningen, i stedet for at sy en fast linning med lynlås og knap, så har jeg sat en tilpas stram rib i nederdelen. OBS Ribben skal være meget tæt, da den giver sig meget, jeg måtte sy ribben i tre gange før jeg var tilfreds og måske er den endda blevet en lille smule for løs efter den er kommet i brug.

Kanten på nederdelen er jeg kommet nem om ved, da dugen jo var rund og havde et fint ombuk på kanten. Havde nederdelen været kortere havde jeg nok syet en hæklet kant på i bunden eller lignende.

Cirklen der er klippet ud af dugen har jeg syet en ellerstik  i, så den passer over et sylteglas, med et sødt kantbånd fra en gammel trøje, så pynter den flot på en syltekrukke med kombucha på køkkenbordet.

 

God arbejdslyst

2016-07-24 17.31.45

En kommentar til “Fra en gammel dug til en hel sol nederdel.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s