Køkkenhave · Råvarernes anvendelse · Selvforsyning · Sparetips · Uncategorized

Fermentering af grøntsager for en begynder

Som selvforsynere vil vi gerne hengemme fødevarer, men det er ikke ret meget viden der er blevet givet videre fra de ældre generationer, da det jo ikke er en nødvendighed længere. Vi har primært benyttet os af tre måder at konservere på, de klassiske med eddike syltning og sukker konservering i form af saft og marmelade og ikke mindst tørring af diverse krydderurter. Hvis vi bliver ved metoder, hvor råvarerne varmebehandles og derved steriliseres, så kan vi jo også henkoge hvilket som de tidligere nævnte konserveringmetoder stadig bruger en del strøm ligesom fryseren gør.

2016-07-26 18.27.15

For at spare på energien til at hengemme sommerens grøntsager til de kolde og mørke vinter måneder, så kan vi også stifte bekendtskab med begrebet at fermentere eller mælkesyregære som det også kaldes. Det har vi forsøgt os med for første gang i dag. Vi har fermenteret bønner med dild og morgenfrue, ærter, diverse græskar og en russiskgrønkål.

Opskrifterne vi har ladet os inspirere af, er denne  med en saltlage med 45 g salt til 1 liter vand og denne med 20 g salt pr kg finsnittet eller revet kål og rødder.

Ud over de ovenfor nævnte grund regler så er der meget inspiration at henter hos hende her. God arbejds lyst, nu skal vi venter en uges tid, før vi ved om det er gået godt eller skidt.

2016-07-26 08.52.25.jpg

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s