Råvarernes anvendelse · Selvforsyning · Uncategorized

Lange snakke med ligesindede og nye sunde læskende drikke.

Det er så skønt at tage ud i landet og møde andre selvforsynere, en tur rundt på bedriften i samspil med snakke om dyr, afgrøder og livet på landet generelt afløses af et  skønt hjemmegjort måltid og endnu flere lange snakke…

I går besøgte vi Janni, Lars og deres to skønne drenge på Svalevang, det er hverken første eller sidste gang vi drager mod vest for at besøge denne skønne familie. Når man er blandt selvforsynere er der en helt fantastisk glæde ved at giver væk af det man selv har ekstra, glæden ved at give noget til mennesker man ved sætter lige så stor pris på tingene som en selv er helt fantastisk. Vi have pakket traileren med en malkestand til geder, som vi ikke længere skal bruge, da vi nu har fået de små Dexter køer,  men malkestanden skulle have lov til at leve videre og så er det jo skønt at man passende lige skal besøge nogle skønne mennesker der godt kunne bruge den.

2016-07-22 07.33.24

Vi havde også pakket lidt hjemmelavet mad i køletasken, for en udflugt til skønne mennesker kan jo gribe om sig, så med et lille barn lærer man altid at have mad med, det skulle også vise sig at vi fik brug for det (Der gik ikke mindre end 4 boller til på turen frem og tilbage og vi kørt ikke bil i mere end sammenlagt 3 timer.

Efter rundturen på Svalevang fik vi en skøn frokost præget af gode råvare og høj hjemmelavet kvalitet. Naturligt er der blandt selvforsynere en livlig snak om madvarer, forbrug og hjemmelavede kvalitets ting og sager. Vi blev beriget af hinandens erfaringer og nød at ungerne legede så godt sammen trods aldersforskellen. Snakken blev kun afbrudt af ungerne der skulle puttes og en pludselig opdagelse af at tiden løber når man er i godt selskab, så vi afløste frokosten med aftensmad og mere snak.

Så skulle vi også have pakket nogle kyllinger ned i en kasse og hjem af (Janni og Lars er nemlig nogle helt unikke mennesker, der tilbød os kyllinger, for at trøste os lidt nu når ræven forleden hentede ikke mindre end 10 slagteklare haner.

Et par timer efter aftensmaden sad vi i bilen med en kasse fuld af kyllinger lid frø til at dyrke tomater og chilier indendøre samt to meget spændende svampe, nemlig mælke kefir og Kambucha. Jeg har sat Kefiren i gang med en frisk portion sødmælk og Kambuchaen arbejder med en hvid te med lokal honning. Kambucha kan laves på forskellige slags te og Kefieren kan man lade efter fermentere med frisk frugt.

2016-07-24 17.31.45.jpg

 

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s