Det kreative værksted · Recycling & Upcyckling · Sparetips

Gavegiveri – Varme til ømmemuskler og tepotter

Det der med at give gaver er bare ikke altid lige nemt. Jeg vil gerne give noget personligt, jeg elsker at lave godt håndarbejde og det er vidunderligt når modtager bliver glad for en gave man har brugt rigtig meget tid på. Det er vist ikke overraskende at jeg ikke er typen der bruger evigheder i storcentre for at shoppe en gave (jeg er egentlig helst fri for overhovedet at skulle ind i en forretning). Jeg bruger derfor meget tid på at udtænke projekter der passer til gode gaver, legesager til børn, pyntede køkkensager til kvinderne, madkurve til mændende og nogle hjemmelavede buketter og marmelader for resten.

Det lyder pludselig meget nemt når jeg skriver det på den måde med kategorier, men det er aldrig så nemt når man lige står og skal til et eller andet, hvor det er velset at have en gave med. Det tager lang tid at få ideen til den helt rigtige gave, der passer til modtageren, det må gerne have en funktion, så det bliver brugt og så er det tiden til at fremstille gaven efterfølgende. Det der tid, det er helt klart en mangelvare her hos os, det virker som om vi altid er en uge bagud, til trods for at jeg holder ferie inden dagplejens opstart og Daniel er på orlov. Men at passe eget barn i eget hjem, samt et lille husmandssted, hvor vi forsøger at blive mere og mere selvforsynende, vi laver det meste selv og vi har en del dyr på denne tid af året, det tager bare  rigtig meget tid.

De sidste to gaveprojekter kommer her:

Varmepuder til alle med ømmemuskler eller blot en hyggestund med lidt varme om fødderne til vinter:

Varmepuden er nem at lave af en rest bomuldsstof. Stoffet klippes blot til den størrelse varmepude der ønskes (eks. 30×60 cm) Der syes blot en firkant med åen i en af de korte sider. Dernæst vendes retten ud og der syes to lige spor på det lange led, så der bliver 3 lige store rum. Hvert rum fyldes halvt op med kerner af en slags, jeg har bare brugt noget af dyrenes hele byg. Til sidst syes der i kanten, så kernerne ikke kan slippe ud, der laves et pænt ombuk og det syes også med lige sting. Når varmepude skal bruges skal den blot 3 min i mikroovnen ved fuld effekt. God arbejdslyst.

2016-05-28 08.36.45

 

Så kommer der en gave idé til dem der drikker te:

Jeg har syet en tehætte med inspiation i dette mønster. Jeg har brugt noget gammel gardinstof og valgt at lave hætten vendbar, så den kan passe i forskellige sammenhænge, denne tehætte er tænkt som en forår-sommer/efterår-vinter model. Jeg har lavet matchende grydelapper i en str 20×20 cm.

2016-05-28 08.36.33

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s