Bondegårdsdyr · Selvforsyning

Uldnesmågrise for sidste gang

Vores to søer har inden for den sidste uge begge faret, hvilket bliver sidste gang racerene uldgrise i denne omgang. Vi har nemlig besluttet at grisene skal være af en mindre race og derved også kræve mindre indkøbt foder, således vores selvforsyningsgrad af forder til dyrene kan øges.

De små grise er ikke særlig gamle før de sniger sig ud af huset i det milde påskevejr vi har haft det sidste stykke tid. Den første dagstid er de inde i huset, men på dag to vil de gerne ud for at se hvad mor laver.

Vores fremtidige grisehold er ikke helt på plads, men vi har anskaffet os en hængebug sogris og en minigris som orne. Hvilken skæbne vores nuværende avlsøer går i møde er ikke helt fast bestemt. Som det ser ud nu, så skal den yngste slagtes og der skal fremstilles pålæg. Vores ældste so, som også er en af vores første grise har jeg lidt svært ved endeligt at bestemme hun skal slagtes. Ursula som vores ældste so hedder, har nemlig det skønneste temperament, hun er kærlig og omsorgsfuld så jeg ser helst at jeg finder et nyt hjem til hende. Men for nu skal de have lov til at passe deres tilsammen 15 smågrise.

12 kommentarer til “Uldnesmågrise for sidste gang

    1. Dubet velkommen til at komme og se grisene. Vi sælger ud af smågrisene når de er over 8 uger. Vi har lige nu to orner på ca 5 mdr som vi har til salg. De er så småt ved at være klar til at gå ind i avlen.

      1. Det lyder rigtig godt. Hvor store er de på det tidspunkt? Tænker her på transporten af dem. Vi bor nede ved Tørring.

      2. Hej igen. Jeg vil gerne sikre mig 3 styk af de små basser, vi glæder os allerede 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s