Det kreative værksted · Råvarernes anvendelse · Sparetips

Søde genbrugs spisesmækker

Forleden sad jeg og bladrede igennem en bog med ideer til kreative projekter og gaver (Gavebogen af Theresa Jessing). hvor jeg faldt over et oplagt projekt jeg bare måtte i gang med, med det samme: Spisesmækker af gamle plettede viskestykker og håndklæder.

Som så mange andre har jeg viskestykker der ikke er for pæne længer, de er plettede, har små huller og er meget forvaskede. Jeg smider ikke noget ud, der kan stadig kan bruges og venter med at anskaffe mig nyt til jeg mangler og ikke fordi det vil være pænere (jeg ønsker ikke at bidrage til et unødvendigt øget forbrug af jordens ressourcer).

Jeg har derfor stadig de første viskestykker jeg fik da jeg flyttede hjemmefra i sin tid. Så her var der en oplagt mulighed for at give dem et nyt liv, hvor de ikke bare er slidte og grimme (så må næste projekt være at få sat væven op til nye viskestykker til køkkenet).

Spisesmækkerne er sammensat af gamle viskestykker og håndklæder. Kantbåndet og bindebåndet i et er fra en rulle blåt bånd jeg fandt på genbrug for nogle år siden. Pynten er en figur jeg har fået fra nogle der ikke skulle bruge det, jeg har figurere til at lave 6 smækker. Jeg er ved at øve mig i at sy pynt med pyntestikninger, så på de næste par spisesmækker kommer der tekst på. Af et viskestykke bliver der 2-3 spisesmækker, så det er bare at komme i gang. Der skal bruge mange smækker hverdag til Idamarie og vores nystartede dagpleje.

Jeg sparer ca 50 kr for hver gang jeg har en smæk færdig sammenlignet med disse billige i babysam.

Hvad bruger i jeres gamle klude til?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s