Det kreative værksted · Recycling & Upcyckling · Sparetips

Gør det selv stofbind

Efter jeg har lært om de moderne storbleer er jeg flere gange stødt på modige kvinder der er gået over på stofbind, både købte og hjemmelavede.
Når man vil give sit barn det bedste og derfor har valgt at bruge stofbleer, så hvorfor ikke også gøre det bedste for en selv. Derfor har jeg prøvet at sy stofbind og sikke en forskel i komfort, det kan virkelig anbefales. Og så sparer man tilmed penge.
image

Her kommer der en DIY. Alle kan være med her, man kan gøre meget lidt ud af detaljerne (som mig), eller man kan pynte og sy med pænere sting. Her kommer den nemme og hurtige version hvor man hurtigt får produceret noget der alligevel ikke er andre (end jer) der skal se.

Hvis du vil i gang med at sy dine egne bind, så skal du bruge noget vandtæt stof, noget sugende stof og noget til at lukke bindende sammen. Det sugende stof kan være det pull stof eller vandtæt fleece som man også bruger til at sy bleer af, jeg har brugt et gammelt fleecetæppe fra jysk. Det sugende lag kan være bomuld eller bambus, jeg bruger kasseret bomulds tøj. For at lukke bindet fast kan man bruge velcro eller trykknapper.

image
Først skal man have tegnet sit mønster. Dette gøres nemmest ved at tage et bind og tegne det af på et stykke papir. I stedet for at tegne vingerne har jeg tegnet en streg fra yderkanten af vingen til toppen af bindet. Så det bliver som på billedet. Der markeres en firkant midt på mønsteret som bliver mønsteret til de sugende lag inde i bindet.

Der klippes så to stykker stof af det store mønster, et blødt lag mod huden og et vandafvisende lag.

2016-01-06 18.33.45

Dernæst klippes der de stykker stof der skal bruges til de sugende lag. Her kan der avendes bomulds t-shirt eller bomuldsisoli fra sweatshirt, 2-4 lag er passende til mellem sug alt efter hvor tykt stoffet er.

2016-01-06 18.33.59

De sugende lag ligges oven på hinanden og nåles fast midt på det bløde lag stof.

2016-01-06 18.35.52

Så skal de sugende lag syes fast ned stikke sting. Jeg anbefaler mindst at sy hele vejen rundt og en gang ned i midten. det kan være en fordel at sy to rækker sting mere ned igennem stoffet på det lange led.2016-01-06 18.37.56

Nu skal det vandafvisende lag nåles på og der zigzagges hele vejen rundt.

2016-01-06 18.39.18

Der skal nu monteres en lukke anordning, jeg bruger velkro, det er dejligt nemt.

2016-01-06 18.47.01

Bindet kan nu lukkes så det sidder godt og er klar til brug. Dette projekt kan gøres hurtigt og behøver ikke at være så pænt eller man kan gøre meget mere ud af det end jeg har gjort her. God arbejdslyst.

2016-01-06 18.47.12


En kommentar til “Gør det selv stofbind

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s