Uncategorized

Sparetips – Sæt et mål

Det sidste indlæg med sparetips i denne omgang omhandler målsætningen, hvad er grunden til at du, jeg og andre vil spare penge? svaret er meget forskelligt fra person til person, det er forskelligt hvad der driver os og hvad der er vores motivation.

For mig hjælper det at gøre det visuelt og målbart. Jeg laver jævnligt et skema der indeholder hvad der går ind på kontoen hver måned og hvad der fast går ud hver måned. På den måde får jeg et overblik over økonomien og jeg kan se om vi overholder de mål der er sat tidligere. Når jeg laver denne øvelse justere jeg også på hvilket beløb der fast skal overføres til opsparingskontoen.

Når du har fundet ud af hvad der går ind og ud af kontoen hver måned og du har sat dig et mål kan du løbende holde dig motiveret ved at følge skemaet. Hvis du føler det går for langsomt med at nå dit mål har det virket for mig at gennemgå udgifterne og tænke kreativt. Måske kan nogle udgifter erstattes af noget andet, som måske er billiger eller gratis.

Det er vigtigt hele tiden at gøre sine mål realistiske og indføre sparetips lidt af gangen, så man ikke føler at man skal undvære for meget på en gang. Hvis målet er langt ude i fremtiden kan det være meget motiverende at have nogle delmål, de holder en i gang og at sikre at man ikke “falder af på den”.

Hvad holder dig motiveret? og hvad er dit formål med at spare?

2015-09-03 12.45.00
Vi sparer for at få mere tid med familien.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s