Sparetips

Sparetips – Abonnementer

Abonnementer – puha denne post kan være en ren penge sluger. Hvor mange penge bruger vi egentlig på diverse abonnementer og får vi det vi betaler for? Her snakker vi både telefon, internet, tv og magasiner.

2015-08-22 11.18.39

Vi går jævnligt vores abonnementer igennem, da der ofte er noget at spare eller der er lavet ændringer i vilkår og priser for de abonnementer har tegnet. Et telefon abonnement kan koste flere penge end det er nødvendigt, måske fordi vi har et abonnement der inkludere mere end vi reelt bruger eller fordi vores abonnement inkludere for lidt, således vi får dyre tillægsregninger på ekstra forbrug af tale og eller data. Hvis man bor et sted hvor der er god dækning har jeg erfaret at der er penge at spare ved at anvende de små selvskaber og gerne skifte jævnligt. Det er ikke så besværligt at skifte selvskab, da man kan beholde sit nummer og det nye selvskab sørger for opsigelsen af det gamle abonnement der er ofte gode rabatter til nye kunder. (Så heldige er vi ikke og er derfor afhængige af TDC’s priser for at få et abonnement med acceptabel dækning). Ved at anvende de små selvskaber bliver de store presset til at holde prisen nede for stadig at være attraktive på markedet.

I forhold til de resterende abonnementer er det vigtigt jævnligt at gøre det op med sig selv hvor meget man bruger dem, om man får det man betaler for og om man kunne finde noget tilsvarende billigere eller måske helt gratis.

Bredbåndsforbindelsen er det abonnement der sidst er blevet sløjfet her i husstanden, forbindelsen er så dårlig at vi ofte brugte det internet vi har adgang til på mobiltelefonen. I dette tilfælde fik vi tydeligvis ikke hvad vi betalte for, da vi ofte slet ikke fik nogen ydelse.

Vi har ikke nogen tvpakke og vi har heler ikke abonnement på anden skærmunderholdning, da det røver os for en hel del tid, da tid er penge er der ingen diskussion for at dette er alt alt for dyrt, så er det bedre at spille kort, lave noget der sparer os penge eller måske ligefrem skaber værdi. Når vi gerne vil have skærm tid er de licensbetalte programmer helt fine, der kommer noget godt en gang i mellem og resten bliver man hurtig træt af. Vurder selv hvad dit behov er og lav et regnestykke over hvad du kan få i stedet for: Netflix til ca 79 kr pr mdr er en billet i badeland pr mdr eller en familie udflugt for 948 kr om året. TDC’s lille tvpakke til 449 kr pr mdr eller 5388 kr pr år, hvilket kunne været em hyggelig sommerferie eller et godt afdrag på sin gæld.

Jeg må tilstå at jeg har et abonnement på et magasin, egentlig er det et medlemskab på en forening, som jeg ofte overvejer om jeg har brug for eller ej, men det er et godt formål i mine øjn. Jeg er medlem af Praktisk Økologi, som arbejder for at fremme økologien på flere niveauer i samfundet. Når jeg får deres blad 6 gange om året bliver jeg inspireret til at fortsætte og jeg nyder virkelig den stund, hvor jeg kan drømme om nye tiltag eller  læse om andre der lever mere miljøbevidste. Så indtil videre vil jeg gerne bruge de penge.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s