Sparetips

Sparetips – Nyanskaffelser

Skal alle nyanskaffelser være helt nye eller er det okay at købe noget brugt, måske vi egentlig kan lave det selv.
Det er ikke nogen hemmelighed at vi holder meget af at købe brugt og at genbruge mange ting. Eksempelvis har Daniel bygget alle de små huse til dyrernen i genbrugsmaterialer og jeg har syet en del børnetøj i brugt voksentøj. Det sidste jeg har lavet er et næsehorn der er syet i læder fra en gammel jakke jeg ikke har brugt i et par år.

Noget af det vi genbruger dagligt er vores madaffald, som dyrene får og laver kød og æg af samtidig med at de gøder jorden. Vi genbruger også bleer, ikke de dr engangs plastik bleer, men moderne stofbleer. Jeg har tilmed syet alle bleerne i genbrugsmaterialer, hvilket virkelig har sparet os nogle penge på husholdningsbudgetet og babyudgifterne. Det giver os dog 2-3 vaske mere i ugen, men sammenlignet med transport efter bleer, udgifter til at købe bleer og at risikoen for at løbe tør for bleer er elimineret, så er det besværet værd at komme bleerne i vaskemaskinen og hænge dem ud på tørresnoren.

Min næste nyanskaffelse er en ny frisure, jeg har ikke været ved frisør i et par år og har besluttet at lade de lange lokker falde på fredag (nu må vi se om modet stadig er der til den tid) jeg er træt af at fælde enorme mængder hår her efter jeg har født. Dessuden vil vi en tur i genbrug og lede efter en lille gryde til at koge æg i og en karafel med låg til saft og vand (jeg er ved at være træt af at mit litermål altid står i opvaskemaskinen eller i køleskabet fordi den har været brugt til saft eller lignende) Mit igangværende genbrugsprojekt er en tippi syet i stofrester. Tippien skal have et tæppe hæklet i strimler af gammelt sengetøj og den skal udstyres med diverse bamser og puder syet af genbrugsmaterialer. Af større byggeplaner samler vi materialer sammen til at bygge en gammel udbygning om til et orangeri. Vi har lige fået spær hjem til at lave ny rejsning og har mulighed for at hente termoglas hjem til hele den ene side på bygningen.

Hvad skal i have anskaffet jer af nyt eller brugt. Har i nogle ønsker om et genbrugsbyggeri eller er i kun til yelt nye ting, som andre ikke har brugt før.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s