Sparetips

Sparetips – Transport

I forhold til transport har vi spurgt os selv om hvilket behov er der for at blive transporteret? Har vi brug for to biler eller kan vi måske klare os med nogle gode cykler og den offentlige transport.
Hvis vi ikke skulle vær enogle steder til et bestemt tidspunkt kunne vi helt sikkert godt klare os uden en bil, men det har føler vi er at gå for meget på kompromis i forhold til den frihed det giver at have en bil. Vi har 7 km til indkøb, 2 km til nærmeste familie og mindst 10 km til den næste familiemedlem så det kan vi godt klare med nogle gode cykler, men når der ikke er blå himmel og vindstille ville vi ikke komme meget på besøg og da den offentlige transport ikke er så ofte i weekender og helligdage, så kan vi ikke regne med det til udflugter og besøg. Men hvis vi gerne vil have penge på kontoen hver måned kræver det ganske enkelt at vi har en bil, da Daniels arbejde ofte er længere væk end hvad han kan cykle og den offentlige transport kan ikke skaffe ham på arbejde til tiden. Jeg behøver ingen transportmidler så længe jeg er hjemmegående, jeg kan gøre mine udflugter når Daniel kommer hjem med bilen. Jeg har dog mulighed for at tage bussen, cyklen, låne en bil eller gå med barnevognen. Vi har dog valgt at købe en elcykel med lad, så det er lidt nemmere for mig, at komme i mødregruppe og andet i dagtimerne. Heldigvis trives jeg rigtig godt med at være hjemme og jeg har ikke det store behov for at skal se andre end min familie i dagligdagen, så de fleste dage er vi “bare” hjemme…
Det er ikke ret lang tid siden vi måtte købe en anden bil (vi køber ikke ny bil, vi har prøvet det, men det blev for dyrt, da vi måtte låne pengene), den gamle bil fik knas med motoren, normalt ville vi lave den, men det så ud til at vi skulle koste det samme i den, som hvis vi købte en anden bil. Når vi køber en bil tjekker nummerpladen, for at læse de tidligere synsraporter, vi tjekker også hvad vægtafgiften koster. De faste udgifter på bilen kan godt betyde et par hundrede kr hver måned, så det er væsentlig at tjekke. Vi fandt en lille bil der havde gået under 100000 km for under 10000 kr (så bilen har været billigere end elcyklen), dog er det ikke en stationcar og der er ikke træk på men vi regner med at eftermontere træk på bilen når den skal synes. (Det er lidt sjovt at efter vi har fået barn har vi fået en mindre bil)

Transport mulighederne skal passe til sit behov, men man kan også prøve at tilpasse sit behov til de transportmuligheder man har, uden at man skal øge de faste månedlige udgifter. Mange ting kan man cykle til og man kan gå rimelig langt med en barnevogn jeg har gpet 7 km for at komme i mødregruppe og det var fint, så fik barnet sovet en time og jeg fik lidt motion.

2 kommentarer til “Sparetips – Transport

  1. Hvis ikke du havde nævnt, at I havde en elcykel, ville jeg have foreslået det. Den er utrolig anvendelig som alternativ til bil nummer to, synes jeg! Vi klarer os helt uden bil, men det skyldes også, at vi bor i Hovedstadsområdet, hvor der er tætte muligheder for offentlig transport – og at vi kan cykle til resten.
    Derudover har vi flere gange benyttet os af at leje bil via Gomore, når det offentlige bare blev for besværligt med oppakning, transport i ydertimer eller lignende. Super koncept at kunne hente en andens private bil lige i nærheden, frem for at skulle ind omkring et biludlejningskontor langt væk!
    Samtidig er deleøkonomien jo en skøn tanke.
    Jeg har desuden kig på Gomores muligheder for samkørsel. Endnu har jeg ikke benyttet mig af det, hverken som passager eller som bilist, men det ser virkelig fint ud – enten for at spare lidt penge på benzinen, eller som mulighed for at finde billig transport. Det er vist bare vigtigt at lægge sine ture ud i ok tid, sådan at andre kan melde sig på, og så skal prisen naturligvis ligge i linje med det, de øvrige tager for samme tur. Hvor stor succes, man kan få med det, afhænger helt klart af, hvor og hvornår man kører. Men der er da mulighed for at tjene lidt penge på at tage en passager eller to med, hvis man vil det.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s