Sparetips

Sparetips til at blive hjemmegående, gældfri eller begge dele!

Ja det lyder nu godt i mine øre: “Hjemmegående” og “Gældfri”. Men hvor mange kan kalde sig bare en af delene? Her på gården arbejder vi benhårdt på at opnå begge dele, ifølge banken har vi en aftale der hedder 2045, det er året, hvor vi står helt uden gæld. Den 1. december 2015 får jeg min sidste udbetaling af barselspenge, hvilket betyder at fra den første måned i 2016 starter der et helt nyt økonomisk kapitel for vores lille familie, jeg skal nemlig være hjemmegående husmor. hvilket indbefatter en væsentlig mindre husstandsindkomst og et meget stramt budget, men en masse tid til familielivet, selvforsyning, håndarbejde og godt hjemmelavet mad. (Vi nyder det allerede alle sammen).

Over de næste par uger vil jeg dele nogle af de overvejelser vi har gjort os under vores rejse mod at kunne leve for en indtægt. Her under kan du se hvad det vil komme til at omhandle.

Budget – Dette er nøglen til det økonomiske overblik i hverdagen, det er her vi sikre at der er penge til de faste udgifter, det er her vi holder styr på hvad vi har råd til og det er her vi bliver belønnet når vi har gjort et godt “sparejob”.

Forsikringer – Denne post tør vi ikke undvære, men kan den måske fylde mindre?

EL,Vand og Varme – Er det ikke noget vi bare skal betale? kan vi aktivt gøre en indsats for at denne post bliver billigere?

Fornøjelser – Hvis vi skal spare på alt bliver det så ikke surt? hvordan får vi plads til alt det sjove?

Mad – Hvor mange penge vil vi bruge på mad og hvordan får vi råd til kvalitets mad hver dag på et budget?

Transport – hvilket behov er der for at blive transporteret? Har vi brug for to biler eller kan vi måske klare os med nogle gode cykler og den offentlige transport?

Nyanskaffelser – skal alt være helt nyt, eller kunne vi købe brugt og sælge brugt?

Abonnementer – puha denne post kan være en ren penge sluger. Hvor mange penge bruger vi egentlig på diverse abonnementer og får vi det vi betaler for? Her snakker vi både telefon, internet, tv og magasiner.

Personligpleje Hvad stiller du af krav og hvor meget køber du, som du aldrig bruger og ikke mindst hvad har du reelt brug for?

Sæt et mål – Hvad er dit mål? Hvordan vil du nå dit mål? Hvornår vil du nå dit mål? Hvad skal holde dig motiveret?

Hvis du ikke vil gå glip af noget, så følg bloggen, det gør du ved at trygge på knappen “Follow” ude til højre.

6 kommentarer til “Sparetips til at blive hjemmegående, gældfri eller begge dele!

  1. Det vil jeg glæde mig til at høre mere om. Her hos os har vi allerede lavet den øvelse, da vi ikke har lyst til at livet skal gå op i sove, arbejde, spise – ikke at der ikke er meget arbejde i vejen mod selvforsyning 😉 Men det er så rart at “møde” ligesindede, som også ønsker noget andet i livet end det normen foreskriver. Og så kan det være jeg kan blive inspireret til at komme længere med projekt “sparekniv”, når nu vi også bliver en mere sidst på året 🙂

    1. Der er ikket noget bedre end at møde nogle der er på vej i samme spor som en selv. Jeg tænker lidt over at skrive noget om ” baby på budget” måske du kunne få glæde af det?

      1. Det kunne være rigtig spændende at høre, hvad I gør, nu hvor i er blevet forældre – for der kan pengene også løbe stærkt. Så skriv endelig om “baby på budget” 🙂

  2. Det lyder rigtig spændende😄 Måske det kunne være en ide at skrive lidt om gaver, hvordan klarer i den. Herhjemme sparer vi også på rigtig mange punkter, og synes faktisk det er sjovt at få mest ud af mindst, men jeg tænker tit at gavebudgettet fylder for meget, selvom vi ofte giver hjemmeavlede/lavede gaver. Glæder mig til at følge med

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s