Køkkenhave

Vi springer ud i foråret

Idag har der stået forspiring på programmet… Det gjorde der også i går…

image

Igår blev der sat tidlige katofler til forspiring. I år skal vi prøve to nye sorter, frieslander og linz, en kartofel der skulle minde om aspargeskartoflen. Med hhv 30 og 45 kartofler skulle der gerne blive til 6 m frieslander og 7,5 m linz når vi når ind først i juni. Det skulle gerne dække vores behov for kartofler i sommer månederne og en lille fest.

image

Af vinterens kartofler fik jeg igår sorteret i de opbevarede kartofler, så nogle kan bruges til læggekartofler, dette burde jeg have gjort i efteråret, men det blev der bare ikke til. Men af de middeltidlige og sene kartofler vil vi i år sætte egne kartofler. Det bliver den røde raja og den kendte sava kartoffel. Her har jeg taget to kasser fra, kasserne er gamle frugtkasser, såmder skulle gerne blive til en hel del meter kartofler, nok til efterår, vinter, forår, læggekartofler og ikke mindst til familie.

image

I dag er der blevet forspiret noget mere. Det er jo ved at være noget tid siden at jeg satte de første frø til forspiring. Der er blevet forspiret 5 slags tomater til drivhus, alle fra frøsamlerne (så nu håber jeg virkelig på et lille bitte drivhus, bare så jeg har plads til et eksemplar af hver slags og ikke skal forære alle væk. Dessuden har jeg valgt at forspire de to slags tomater, som jeg plejer at have på friland, en rød tomat og en gul cherry tomat. Jeg forventer at have 8 meter af hver slags tomat på friland i år igen.

image

Der er blevet forspiret fenikkel og flere forskellige slags kål, kendte og ukendte, romanesco (jeg blev slemt skuffet over posens indhold af max 10 frø, så de skal blive til noget), broccoli, blomkål, savoykål, alm spidskål, lilla spidskål, rødkål, hvidkål og en ny salatagtig plante, nemlig en isplante, den kendte jeg ikke og er et forsøg i år.

image

Der er også blevet sat alm hovedsalat og iceberg til forspiring, sammen med rødløg, forårsløg og porre.
Her under kan i se ananaskirsebæren, der er halvdelen pottet om til hver deres potte og den anden halvdel er blevet delt i to. Dessuden er knoldsellerierne kommet fint op, sammen med de alm store gule løg. Ja vi får forhåbentlig mange løg i år, men der bruges jo også mange i en husholdning. Er vi så heldige at jeg får lavet for mange løg, så kan vi forsøge at lave egne frø til næste år. Der går nemlig mange penge til at købe nye frø hvert år. I år tror jeg at jeg “kun” har købt halvdelen af frøene jeg skal bruge, resten er fra sidste år eller fra egne frø, men det har stadig kostet omkring 2000 kr, hvis det beløb kunne halveres, så det kun var frø der er for svære selv at lave eller nye spændende sorter, så ville det være skønt.

image

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s