Det kreative værksted · Recycling & Upcyckling

Bedstefar’s Sweater

image

Det er vist klart for alle at jeg elsker at genbruge. Det giver mig en ekstra tilfredsstillende fornemmelse når jeg ikke blot genbruger, men recycler noget brygt til noget med en ny værdi måske skaber jeg ligefrem merværdi. Det gamle får et nyt formål. Det er klart også det der har været tilfældet her med min fars gamle uldtrøje. Trøjen har ikke været brugt meget, da den var for stor, (efter en tur på værkstedet er den nærmere for lille) det er 100% uld og danskproduceret, hvor heldig kan man være. Et affaldsprodukt som dette blev til, er en vidunderlig skøn gave for mig.

image

Jeg startede med at sy en trøje i str 2 år + lidt plads til at vokse i. Trøjen blev til en gave og mønsteret kom fra en trøje jeg skulle lave en modificering på. Den købte trøje fik vendt vrangen ud af og tegnet over på mønsterpapir. Da jeg lagde mønsteret på uldsweateren fokuserede jeg på at få ribben med, så det gav en rib på den nye trøje også. Jeg klippede med lidt ekstra sømrum, for at lave plads til at vokse i trøven, da sæsonnen for uldtrøjer er på det sidste, så er der mulighed for at fødselsdagsbarnet kan passe trøjen til efteråret også.

image

Et par uldbabybukser blev ærmerne omdannet til. Jeg har fundet et gammelt mønster på et par bukser, som blot er lagt på ærmet, så jeg har kunnet klippe skridt og liv ud. Breden på buksebenene ville jeg normalt ikke ændre, men her har jeg syet ærmet lidt ind for ellers blev der alt for meget stof omkring babys ben. Sømmet i skridtet syes sammen ret mod ret og der er syet en ribkant i livet så baby kan holde bukserne oppe.

image

Der var yderligere stof tilbage, så jeg valgte at sy en babytrøje der kunne passe til bukserne. Her brugte jeg et mønster på en body med amerikansklukning i halsen og lagde ekstra sømrum til, da dette er det yderste lag tøj bort set fra en jakke. Ærmerne er lidt lange så der er plads til at baby vokser meget i starten, så skal alt tøj ikke skiftes ud på en gang.

image

Da jeg var færdig med at sy børnetøj, var der en del gode stykke uld tilbage. Jeg vil gerne udnytte ressourcerne helt optimalt, så jeg valgte at sy nogle uldindlæg til stofbleerne. Da uld suger rigtig godt var det en optimal ressource at bruge til dette formål, selvom at jeg aflevere alle stofrester til genanvendelse, så har jeg det bedst med  at skabe en værdi ud af så meget som muligt og have så få rester jeg ikke bruger som muligt.

2 kommentarer til “Bedstefar’s Sweater

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s