Birkegården

Der tyndes ud – uden navneforandring

Vi har nydt en mild vinter, men vi byder også frosten velkommen, for frosten får træerne til at sende saften ned i rødderne, hvilket vi gerne vil have når nu vi har menge birketræer der trænger til at blive tyndet ud i.

image

Forrig weekend startede, vores mål, var at tynde ud i to områder med birk og et enkelt område med granner, så vi fældede så mange som muligt, så måtte oprydningen komme løbende, for træerne skulle af roden så længe der var frost. 40 stk blev fældet eller ca deromkring. Grannerne var ved at kvæle hinanden og birketræerne giver læ i 30 meters højde, hvor vi ærligtalt sjældent befinder os. Så birketræerne skulle tyndes ud, så der er plads til nye træer i bunden og ikke mindst vand til dem, for birken er tørstig og deler ikke med andre.

image

Grannerne blev kørt ind til gedr og heste, da gederne elsker at spise både bark og nåle. Det giver dem igså et godt vitamintilskud her i den kolde vintertid.

image

image

De næste par weekender står nu på oprydning, dr skal hugges og stables, tilgengæld får vi en masse lækkert brænde på lager.

image

Til trods for at det virker lidt voldsomt at vi har taget så mange træer, så kan man næsten ikke se det der hvor der er rydet op.

image

Med små 4 uger til termin er jeg ved at have lidt svært ved at komme i vinter tøjet, selv Daniels gamle kedeldragt giver lidt besvær.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s