Birkegården · Selvforsyning

En helt almindelig vinterformiddag på Birkegården

Her om vinteren bliver der bygget nogle ret faste daglige rutiner op. Der er nogle ting der bare skal gøres hver dag. På rund af mørket, så starter dagen ikke altid lige tidligt, jeg går nemlig først ud og begynder på de daglige opgaver der er ude når det bliver lyst.
DSC_1083

Det første jeg gør er selvfølgelig at trække i en hel del varm tøj, men næst efter det, så skal vores træfyr startes op. Fyret renses fra den aske der er tilbage fra gårsdagens fyreng og der fyldes aviser ind i fyret sammen med nogle små pinde, der er nemme at få liv i. Lågen lukkes og det passer sig selv lidt.
DSC_1084

En trillebøre fyldes med halm og hø til hestene og gederne i løsdriften. Det er første år, vi har heste og geder til at gå sammen, det letter arbejdsbyrden en del, da vi så skal fodre færre steder. Så længe dyrene trives med det, så fortsætter vi med dette om vinteren.
DSC_1087 Når heste og geder har fået hø og frisk halm i løsdriften, så skal hønsene lukkes ud i det fri, så de kan skrabe og søge føde lige der hvor de har lyst. Fritgående høns giver nogle helt fantastiske gule næsten orange æggeblommer.DSC_1090 Inden grisen skal have noget, der skal fyret lige tjekkes, der skal ofte fyldes lidt mere brænde på og nogle større stykker. men så skal grisene også have noget frisk halm. de får halm uden for deres huse, da de selv tager frisk halm ind og gammelt strøelse ud af deres huse.DSC_1095Det sidste der skal gøres nu er at fylde fyret helt op og tænde den. Så kører den selv og skal blot fyldes op hver anden eller hver tredje time to gange, så har vi varme indtil næste dag, hvor denne rutine gentages. Om eftermiddagen får grisene deres foder, hønsene lukkes ind og de store kyllinger hjælpes på pind ellers skider de nemlig i redekasserne.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s