Det kreative værksted

Puslepude DIY

Årets første blogindlæg bliver et DIY af babytilbehør, lige i ånd med spareexperimentet i de afsluttede år og babytilværelsen der venter her i det nye år. Jeg har valgt selv at sy en puslepude, for at have nogenlunde styr på indeholdet. Det er svært at finde rundt i junglen med de tilsatte kemiskestoffer i de materialer vi omgiver os med, det er ikke alt der skal stå på varedeklarationerne og det er ikke alt man forstår, så det er ikke noget man bare lige kan læse sig til. Jeg fik nys om i et tvprogram at der i skumfyld er brommerede flammehæmmere, det er ikke noget jeg vil tilvælge til min babys bare krop, så jeg har valgt at sy en puslepude med kerner i.
image

Først har jeg klippet to stykker voksdug i 62 x 50 cm samt siderne, som destår af to stykker i 62 x 10 cm og to stykker i 50 x 10 cm.
Siderne ligges på de store stykker ret mod ret og syes sammen med overlock sting eller zigzag.

image

Så får man følgende

image

I den ene ende lader man en åbning stå, så man kan komme fyld i, germe min 20 cm skal være åben.

image

Så har man en tom pude i voksdug. Jeg har valgt at sy en sæk i et stykke gammel dynebetræk, som jeg vil have fylden i. Så kan fylden ikke komme ud af de små huller der nemt kan være i hjørnerne. Sækken er lavet ved at klippe et hjørne af et dynebetræk, hjørnet skal derne værre lidt størrere end puden når den ligger helt uden fyld, så ca 74 x 60 cm. Sækken syes sammen men lad en åbning stå på 20 – 40 cm til at komme fyldet i.

Kom sækken ind i puden og fyld fyldet ind i sækken, jeg brugte ca 30 l korn.
image

Sækken behøver ikke at være syet pænt, så jeg lukkede den blot ved at trække den lidt ud af puden og sy hullet med overlock sting. Sækken kommes kodt ind i puden og kan nu bankes på plads. Du skal nu vælge hvordan du vil lave lukningen på puden.

image

Jeg valgte at bruge trykknapper så jeg kan åbne puden og skifte fyldet, uden at skulle lave en ny pude, hvis det skulle blive nødvendigt.
image

image
Nu mangler jeg bare at børneværelset og pudslebordet bliver færdigt, før den kan komme på plads.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s