Afgrøder · Birkegården · Bondegårdsdyr · Det kreative værksted · Køkkenhave · Naturensspisekammer · Råvarernes anvendelse · Recycling & Upcyckling · Selvforsyning

Året der gik i billeder

I år flyttede hønsene ind i deres nye hønsehus, som er isoleret og befinder sig med udgang til ta selv bord i frugthaven. Resultatet har givet orange blommer i æggene.

image

Foråret har været dejlig luntndet har vi nydt i haven, som sædvanligt har vi ikke været alene om de solrige pletter, dog er hindbærbedet kun stort nok til høns og katte.

image

Først på året fik vi vores første gedekid, hvilket gav en hel sæson med eget mælk, som er blevet om dannet til diverse lækkerier, noget har vi frosset og det sidste har vi lige taget op af fryseren, så vi har været selvforsynende med mælk i det meste af året.

image

Vores vekseldrift på græsmarkerne, har givet os noget godt hø, men når det har skulle afgræsses har gederne og hegnsmesteren ikke kunnet følge med, så vi invisterede i to fantastiske afgræssere, som gerne giver nogle hyggestunder til gengæld for lidt hø og halm.

image

Det nye hønsehus har inspireret flere dværghøns til at videreføre generne, så de har været flittige til at ruge kyllinger ud både inde i huset og ude i det fri.

image

Her ude på landet har vi mange ting uden en plads og mange projekter der kører sideløbende med hinanden, det var nu skønt at noget så simpelt som en palle kunne skabe overblik over haveredskaberne.

image

Hjemmebag, smøreost, ricotta,  hyldeblomstmarmelade og blommemarmelader er blot lidt af det vi selv har produceret i år.

image

Beskeden om at vi skal være forældre i det nye år, har været helt fantastisk og sat skubni mange ting. Drømmen om at en af os skal gå hjemme har fået et ekstra skub og i det kreative værksted har der også været arbejdet hårdt på udstyr til den lille ny.

image

Hos grisene har den nye fynske orne hjulpet os til et kuld Ungarneske Uldsvin, 6 store grisse unger blev det til, hvor de 4 er flyttet hjemmefra og de sidste to til sikre os gris på gaflen i det nye år.

image

Drømmen om at leve af en indtægt har fået os til at regne meget på økonomien, vi har set på hvor vi kan spare, hvor vi kan gøre nogle invisteringer for på sigt at spare penge og vi har forsøgt at leve for et meget lille rådighedsbeløb, således vi kan få et overblik over hvor lidt vi som minimum har brug for og for hurtigere at spare penge sammen til større invisteringer i ejendommen. Hvis vi kan fortsætte er drømmen om nyt tag på laden med solceller en reallitet i 2015

image

Gammel tøj, som vi har fået af famillie og venner har fået nyt liv. Der er blevet lavet charmeklude som disse og der er blevet syet bodyer. I skrivende stund er det bleer der bliver syet, men der kommer meget mere om stoffbleer  og babytøj i det nye år.

image

Køkkenhaven har givet godt i år, til trods for at jeg har lidt meget under kvalme og derfor er den ikke blevet passet så godt som den skulle have været.

image

Den store gamle væv har i perioder været meget produktiv, mange gamle stoffer, som sengetøj, tshirts o.l. er blevet lavet om  til dejlige lune kludetæpper.

image

Der er blevet lavet en plan over haven, for at lukke for vinden der suser under birketræernes kroner, har vi bl.a. plantet kvæder langs indkørslen, så håber vi at det på sigt både giver læ, skønne blomster, en dejlig duft og en god gele.

image

Vi har vovet pelsen i år og lavet hjemmelavede pølser for første gang, både grillmedister af gedekød og alm. julemedister af uldgris. Vi er ret godt tilfredse med vores første forsøg og glæder os over at vi har nogle poser med hjemmelavede pølser i fryseren. Sammen med sylte, leverpostej, skinke, steg og rulepølse er der pålæg til en hel del madpakker i det nye år.

image

Vi er søreme også gået hen og blevet lokalkendte i en lille lokal avis. Vores livsstil, der strøber mod ro, nærvær og tid tilnfamillien, fremfor stress og jag efter penge og karriere, er noget folk nyder at læse om.

image

Lækkert mad, nyder vi dagligt. Alle de friske råvarer, fra køkkenhaven og den vilde natur er fantastisk sammen med den smagsfulde uldsvine steg, det velsmagemde gedekød og de langsomt voksende høns. Alle dyr har god med plads, får lov til at søge føde og kommer så vidt muligt ikke på stald.

image

Heldige os nåede lige at få et kuld grise mere her julenat, en førstegangs so leverede 7 sunde og velskabte unger. Soen er en gris fra vores første kuld grisse unger. Ungerne bliver passet perfekt, soen bygger rede, den gamle so tjekker om hun gør det godt nok og hjælper med pasningen af de små. Ornen går og brøler lidt i mens han også ser efter ungerne, mon han giver besked om at der ikke er nogle der skal komme til hans voksende familie.

image

Tak til alle der har gidet at følge med i vores liv her på gården, det varmer, når nogle gider at kommenterer eller spørge ind til noget af det vi laver. Jeg håber at i stadig vil følge med i år 2015, som bliver et år med baby og selvforsyning samt en mor på barsel, så får vi afprøvet ideen om en hjemmegående, selvforsyning og famillieliv i en sammenhæng.

GODT NYTÅR TIL ALLE

4 kommentarer til “Året der gik i billeder

  1. Godt nytår:-) Jeg nyder at følge med i jeres selvforsyningsliv – også jeg stræber efter at leve mere selvforsynende og ro og nærvær fremfor materielle ting:-)

  2. Fede tæpper. Det er da helt vildt. Hvad er det for en væv, de er lavet på? Det er vel ikke en væv alle og enhver har?
    Fedt indlæg.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s