Bondegårdsdyr

Syv grisseunger og to æg

Jeg håber i alle har haft en dejlig juleaften og at i ikke har forspist jer i julens lækkerier. Vi har haft en skøn aften og kom trætte og begavede hjem i nat. At vi så kunne vågne op i morges 1. juledag til en meget lys dag med sne der lyser jorden op. I formiddags bestemte vi os så for at give dyrene ekstra halm og hø så de også kan mærke julestemningen, gederne blev lukket sammen med hestene så dage med frost ikke kræver at man skal rundt med vand flere steder end højest nødvendigt. På den måde fik vi også et lille hus til overs, som grisene så kunne få glæde af. Et gik ind til hønsene afslørede at deres julegave til os var to æg, et tegn på at de trods de mørke tider stadig producere æg til husholdningen, så det er ikke nok med at dværghøns er nøjsomme, gode rugere men de ligger også æg om vinteren, fantastiske dyr.
På vej om til grisene med det nye hus tog vi ekstra halm med, så de fik det ekstra blødt og lunt som de andre dyr. Som sædvanligt kommer grisene løbende og gryntende i mod os, for måske kommer der mad. Dog var der en so, der ikke kom løbende og da hun kom frem fra huset var der også en pivende lyd, hvilket fik Daniel og jeg til at gribe alt det halm vi kunne og springe over hegnet, så godt som man nu kqn med to mdr til termin og ind til huset med halm, for griseunger havde vi ikke lige forventet at få nu.

image

Jo jo mon ikke den ene sogris havde født 7 små fine stribede griseunger julenat. Nu må vi så spændte følge med i hvordan de klarer sig hen over vinteren, vi vil sørge for at give dem masser af halm til at holde varmen i, så må mor gris klare resten så godt hun kan.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s