Birkegården · Køkkenhave · Råvarernes anvendelse

Glædelig jul og langtidsstegt uldgris

Her fra gården vil vi ønske jer alle sammen en dejlig og glædelig jul. Vi ønsker at i nyder juledagene og lader op til det nye år der er i vente, med alle de dejlige ting det nye år må byde på.
Her på gården vil vi nyde at slappe af med familien i nogle af juledagene, de andre dage vil vi hygge os med at få malet værelset til lillepigen og gjort klar til at få lagt trægulv på.

Vi holder ikke jul her på gården i år, men hos Daniels forældre, hvis vi skulle have holdt jul, kunne julebordet have set ud som det gjorde igår da mine forældre og min bror var på besøg til julegavebytte.

image

Det bliver ikke meget mere julet end med en hel rød dug på bordet. Dr er dækket op med et gammelt stel og naturlig pynt som jeg elsker. Der er nødder på bordet og juledekorationerne med masser af mos sammen med de små juletræslys som giver en dejlig hyggelig stemning når det er mørkt udenfor.

Selvfølgelig skulle menuen til gæsterne stå på noget hjemmeproduceret, så der blev hentet grøntsager ind fra haven og kartoffelkælderen så det kunne langtidsstege i min elskede stegeso sammen med et stykke steg fra en uldgris.

image

Stegen blev krydret med laurbærblade, nelikker, peber og skal fra appelsin og citron. Understegen ligger der gulerødder, bolchestribede og gulebeder, selleri, pastinak og porer. Der tilsættes lidt vand og saften fra citrusfrugterne og så skal dr blot låg på og lækkerierne skal i ovnen ved 180 grader i ca 3 timer. Herlighederne blev serveret med kartofler og en sovs lavet på alt den lækre suppe der er i bunden af stegesoen.

Til dessert fik et mindre pænt forsøg på hjemmelavede flødeboller. De smagte godt med udseendet havde de ikke lige med sig, så hvis jeg trør prøver jeg igen en anden gang, men at tage billeder af dem turde jeg ikke.

Endnu en gang ønskes i alle en glædelig jul.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s