Råvarernes anvendelse

Julefrokost primært bestående af uldsvin

I weekenden er der blevet kokkereret i stor stil. Daniel har flere gange spurgt ind til om jeg nu ikke skulle tage det lidt med ro, med 10 uger tilbage til termin skulle jeg nødig gå i fødsel. Det er nu skønt med en mand der bekymrer sig, selvom det måske er fordi at børneværelset bestemt ikke er færdigt og barnevognens stel hænger i loftet i en udbygning, hvor den er under omlakering.

Nå… Tilbage til wekkendens kokkereringer af julepålæg. Fredag blev der inviteret det nærmeste af Daniels familie til en lille julefrokost søndag, der blev tage flere kilo uldsvinekød op af fryseren, så kødet var klar, når jeg stod op lørdag morgen. Jeg elsker at lave mad og når råvarene er så lokale som få 100 meter fra køkkenet, så er det en endnu størrere fornøjelse. Fredagens drømme om hjemmelavet leverpostej, sylte, medisterpølse, ribenssteg, rulepølse og svigermors hjemmelavede stegtesild, giver lige lidt ekstra energi til husmoderen.

Lørdag morgen vågnede jeg så ved firetiden og kunne ikke sove, beg var frisk og klar til at gå i køkkenet, hvilket resulterede i at den første gryde var på komfuret kl 4.30. Lørdag morgen blev der lavet leverpostej, kogt svær til at danne gelantine til sylten. Fyret blev tændt op og Daniel blev vækket med morgenmad. Efter opvasken blev der fodret og vi valgte at køre på juletur til Lone Landmand’s julemarked, hvilket er ca 1,5 times kørsel hjemme fra os, det var meget hyggeligt i den  gamle trælade vi købte et par julegaver og noget helt fantastisk mel fra samsø.

Hjemvendt efter en hyggelig juletur og et størrere indkøb på vej hjem, blev der til et par timer mere i køkkenet. Sylten blev kogt færdig og der blev lavet rugbrødsdej, så den kunne nå at hæve natten over. Aftenen stod på borddækning, varmkakao og afslapning. Indrn vi gik i seng aftalte vi, at den der først vågnede søndag skulle tænde ovnen, så rugbrødet kunne nå at hvile inden det skulle skæres.

Søndag morgen vågnede jeg først som vaneligt, ovnen blev tændt rugbrødet blev prikket med en gaffel, så dampen kunne slippe ud og ikke skabe revner i brødet. Daniel blev vækket med lovning om morgenmad hvis han ville tænde fyret og fodre dyrene. En tur i kartoffelkælderen efter rødbeder og gulerødder gjorde det muligt at sætte rødbeder over, så vi kunne få hjemmesyltede rødbeder til sylten. Morgenmaden blev til en bagt torsk med appelsinog honning på revne rodfrugter, det skulle jo være let med alt det mad vi senerenskulle sætte til livs.

image

Efter morgenmaden blev der rørt fars til julemedister, den blev stoppet i tarm og blancheret for drefter at blive stegt alt imens stegen blev stegt sammen med at leverpostejen blev bagt. Nu manglede der bare et få ordnet en kæmpe opvask i mens Daniel forsøgte at gøre resten af huset lidt præsentabel.
Resultatet af weekendens kokkerier blev til sylte med rødbeder, leverpostej med champignoner,  steg med rødkål, medisterpølse og ikke mindst risalamande til dessert. Dessuden fik vi rulepølse, svigermors stegte sild og hjemmebagte småkager til kaffen.

Der blev ikke taget billeder i går, men Daniels madpakke i dag ligner meget det vi fik til julefrokosten.

image

Opskrifterne er følgende
http://www.dr.dk/Mad/opskrifter/spise-med-price/julemedister.htm
Leverpostej
sylte

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s