Bondegårdsdyr · Råvarernes anvendelse · Selvforsyning

Gedepølser

I fredags valgte vi, at slagte en af vores gedegid, et lille bukkegid, der lige gyldigt hvad vi gjorde brød ud af indhegningen. Han har været ret hård ved de unge frugttræer, så derfor har han gået på stald et stykke tid, nu havde vi så lavet en indhegning med kvashegn eller dyrehegn og 4 rækker strømtråde inderst, hvilket han blev lukket ud i. Det gik godt i et par uger, men så præsterede han at komme ud igen og i fredags så jeg ham ligge under strømtråden ind til de store geder, med ryggen mod tråden, hvilket han ikke reagerede på og vi har luge tjekket alt vores hegn. Vi valgte så at det ikke er bøvlet vlrd, at vente til foråret med at slagte ham, hvor han gerne skulle have haft en bedre størrelse. Så vi slagtede i fredags. Geden var ikke særlig stor og på krogen vejede han også kun 8 kg. Vi valgte at modne kødet i et par dage og dernæst skære kødet fra benene til gedepølser og koge benene af til suppe. Vi fik ca 10 liter gede suppe og ca 4 kg gedepølser.

image

Vi lavede to slags fars:

Enebær og æblemost:
1,5 kg hakket gedekød
0,5 kg hakket uldsvinefedt
2 spsk salt
2 tsk peber
1 hakket løg
0,5 tsk muskatnød
120 g mel
2 æg
7 dl æblemost
0,5 -1 spsk enebær

Hvidløg og rosmarin:
1,5 kg hakket gedekød
0,5 kg hakket uldsvinefedt
2 spsk salt
2tsk peber
1 hakket løg
0,5 tsk muskatnød
120 g mel
2 æg
7 dl gedemælk
0,5 – 1 spsk hvidløgspulver
0,5 -1 spsk rosmarin.

Farsen røres sammen og der smages til undervejs ved at stege lidt fars som frikadeller. Når du er tilfreds med smagen skal der stoppes pølser. Når pølserne stoppes skal de ikke fyldes helt ud, men være lidt flade, så de kan udvide sig, når de steges.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s