Bondegårdsdyr · Selvforsyning

En uldgris mindre

I weekenden er der blevet slagtet gris. Vi har tidligere haft en erfaren slagter til at hjælpe os, men denne gang gjorde vi det selv, hvilket gik rigtig godt vi valgte dog at flå grisen i stedet for at skolde og skrabe. Denne gang slagtede vi en 15 mdr gammel ornegris, vi var spændte på at skulle lave en stegeprøve af fedtet, så vi kunne lugte om kødet havde ornesmag og derfor ikke vil egne sig til opvarmning. Vi skar et stykke fedt af nakken og stegte det, med spænding stod vi og ventede på hvilken lugt der kom fra det smeltende fedt. Vi lugtede begge to til fedtet flere gange og kunne konstatere at det lugtede ligesom når vi steger fedt til fuglekugler og sæbefremstilling, så ingen ornesmag i kødet denne gang.

image

Nu hænger kødet og modner til tirsdag, hvor vi partere til stege, bacon, saltede skinker, spegepølser, julemedister o.s.v. På tirsdag vejer vi de to halve sider og får spændingen om vægten udløst, da vi ikke nåede at veje de to grise der blev slagtet sidste år.

image

3 kommentarer til “En uldgris mindre

  1. Nej hvor spændende og godt den ikke stank. Det er vidst ikke så mange mennesker der er generet af det, men for dem der er siges det at være ulideligt.

  2. Jeg er så en af dem der synes det er forfærdeligt- men faktisk er det sjældent jeg møder det -kun hvis jeg er i byen og spiser billigt bacon eller svin har jeg måtte holde mig for næsen- så kan jeg godt spise det. Tak for din fine blog – jeg glæder mig til at følge med 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s