Uncategorized

Sparexperimentet – med overskreden budget

Puha… Vi har brugt en del flere penge her de sidste 14 dage, end det var meningen, så vi er et godt stykke fra at holde os på de 1100 kr som var planen. Undskyldninger er der mange af, men her kommer der lige et par forklaringer på nogle af udgifterne. Da vi hvert år slagter dyr og vil hjemmeslagte så meget som muligt, har vi valgt at invistere 1000 kr i en boltpistol. Den skal gøre det muligt for os at spare udgifterne til slagteren og selve processen bliver mere fleksibel for os, da den ikke afhænger af at andre skal have tid til at komme og slagte (hvilket også koster penge) eller man skal have en ven med jagtudstyr til at komme og aflive dyret. Den næste ekstra udgift, som også er større end nødvendigt er indkøb af blæk til printeren. Da jeg syr meget til babyen har jeg brug for at kunne printe møstre og opskrifter ud, disse er gratis og jeg syr stortset det hele i genbrugstekstiler, så den eneste udgift er blæk og papir. Får at få blækken billigst har vi købt det på internettet, hvor vi har købt til 2 gange opfyldning af både farver og sort blæk, da portoen er det sammen om vi købte lidt eller meget, så her smuttede der lige lidt over 600 kr, som der forhåbentlig går lang tid inden der bliver behov for igen.
På mad kontoen, var vi ved at løbe tør for nogle basale fødevarer, hvilke vi normalt køber ved det økologisk-supermarked.dk,  her skal man dog købe ind fir 700 kr, for at slippe for portoen, men så går der også lang tid igen inden vi skal handle disse ting. Vi har ikke købt hverken frugt, grønt eller mælkeprodukter i de sidste 14 dage, så der har vi brugt det vi har. Vi har måtte købe et nyt amartur til 400 kr til badeværelset,  da det gamle pludselig blev så utæt, at hele gulvet stod i vand på en nat, og den kunne ikke repereres med en ny pakning eller lignende.

En god nyhed er, at vi nu har afsat så mange griseunger, at det har kunnet dække vores udgifter på korn til et helt år. Dessuden er der reserveret et par grise, som kan dække det meste af vores behov for at købe hø i år, da det har været for tørt til at vi selv har kunnet lave hø nok. Nu er de eneste dyr vi vil sælge et gimmerkid og et bukkekid, hvis der er nogle der vil prøve at malke til husbehov.

Vi tager 14 dage igen og gør hvad vi kan for at holde os inden for budgettet,  så vi kan blive klogere på hdvor meget der skal til før vi kan leve af en indkomst og for at vi kan få sat nogle penge af på solcellekontoen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s