Det kreative værksted

Varme om ørene til vinter

Her i weekenden er der hoppet en hue af strikkepindende. Huen er et resultat af et ønske om en strikket hue, der varmer ørerne, selv når der blæser en kolder vintervind. Ofte lader en strikket hue vinde passere igennem maskerne, hvilket giver kolde ører, førhen har jeg kompenseret for dette ved at have et løbepandebånd på ørene under huen. Nu har jeg strikket to huer og hæklet dem sammen, for at der skulle være to lag vinden skal igennem inden den når ørerne, under første vask forventer jeg at den samler sig en lille smule og derved bliver tættere, hvilket en daglig brug også gerne skal sikre.
Jeg har ladet mig inspirere af følgen opskrift: http://www.garnstudio.com/lang/dk/visoppskrift.php?d_nr=0&d_id=814&lang=dk#pattern_content

image

Jeg har strikket den inderste hue på 90 masker og den yderste hue på 94 masker. Jeg bruger en rundpind str 3,5 samt str 3,5 strømpepinde.
Strik 6 cm rib 2 r, 2 vr, dernæst skal inderhuen strikkes ret til 24 cm og yderhuen strikkes ret til 25 cm.
Der skal nu tages ind, og der kan her skiftes til strømpepindende, for at gøre afslutningen nemmere. Strik hver 3. og 4. m r sm. Strik 2 omg r. Strik hver anden maske r sm. Strik 1 omg r. Strik alle m 2 og 2 r sm. Strik 1 omg r. Strik alle r sm 2 og 2. Afslut nu huen ved at trække tråden igennem de resterende masker.
Montering: kom den lillenhue ind i den store hue, så de vender vrang mod vrang. Hæft enderner i toppen af huen således  inder og yder hue holdes sammen. Monter nu huerne sammen i bunden evt med en hæklenål.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s