Uncategorized

Hjemmelavet gedeost

Det er andet år vi har geder i år, vi malker en ged to gange dagligt og får mellem 2 og 3 liter mælk om dagen. For to mennesker, så er det mere mælk end hvad man skal bruge på sine havregryn om morgenen.

image

I weekenden kan morgenbordet se ud som billedet ovenover, med urtesmøreost, hjemmebagte grovboller, ricotta ost og hjemmelavet marmelade. Smøreosten kan krydres efter smag, frisk hvidløg hvor hele løget er brugt giver en ost med god smag og flot med grønt i den hvide ost. Den sidste smøreost blev krydret med purløgsblomster, persille og lidt timian. Blomsterne fra purløgne smager kraftigt af løg og er søde med deres lyslilla farve.

image

Vi har flere gange her i foråret lavet fast ost af gedemælken. Denne type ost har vi endnu tilgode at smage, da den skal modne i 1 til 3 måneder. Når vi laver denne type ost skal vi bruge 9 til 10 liter mælk til ca 1  kg ost. Når osten er kommet i form står vi tilbage med 8 til 9 liter valle, denne valle kan varmes op til kogepunktet og der udskilles hvidmyse, hvilket også kaldes ricotta ost.

image

Den resterende valle bruger jeg når der skal bages brød og det vi ikke kan brug får grisene blandet i deres foder. 

En kommentar til “Hjemmelavet gedeost

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s