Uncategorized

Jordbærsorbet med hjemmelavet guf

Hjemme hos os nyder vi at lave vores egen mayonnaise,  den tilfører lige lidt mere smag og gør for eksempel en æggemad lige det bedre. For at komme fra mayonnaise til sorbet og guf, så hører det med at jeg altid står med æggehvider jeg ikke ved hvad jeg skal bruge til, bortset fra kyskager og marengs, men det bliver man træt af.

image

Jordbær sorbeten indeholder 500 g jordbær, 1 3/4 dl vand , 1 3/4 dl sukker, saften fra 1 citron og en æggehvide. Alle ingredienser undtagen æggehviden kommes i en gryde og bringes i kog. Dernæst blendes blandingen og køles ned. Når jorbær blandingen er kold blandes en stift pisket æggehvide i og sorbeten indfryses enten på ismaskine eller i direkte fryseren. Har du ikke en ismaskine og fryser sorbeten direkte, er det en fordel at blende isen lige inden serveringen, således bliver den lækker blød igen.

image

Til at lave guf bruger du 2 æggehvider, 120 g flormelis, 100 g frosne bær, 65 g sukker og saften fra 1 lime. Æggehvider og flormelis piskes stive. Bær, sukker og limesaft blemdes til en hel jævn masse. De blendede bær vendes i æggehviderne, hvorefter de evt kan piskes til den ønskede konsistens opnåes.

Du har nu en simpel opskrift på din egen frugtsorbet og guf, så skal det bare serveres.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s