Afgrøder · Køkkenhave · Naturensspisekammer · Råvarernes anvendelse

Lav din egen urte-te

 

 

En kop te om morgenen, eller en kop midt på dagen. Til tider drikker jeg meget te. Da jeg var ved tandlægen igår, fik jeg en lille roser. Mine tænder var pæne og ikke misfarvede, af kaffe og te. “Hmm, men jeg drikker da en del te” – det er bare urte te, så den misfarver ikke tænderne. DSC_0965

En kop te til en skål frugt skader ikke tænderne 🙂

DSC_0962

Jeg finder det spændende at samle urter, tørre dem og blande dem sammen til en god velsmagende te. Er jeg løbet tør, drikker jeg gerne urtekram’s universal te På Billedet ovenover, er det urtekram’s te til venstre og min egen blanding til højre. Urtekrams te indeholder mange ting man selv kan samle i naturen eller haven: Citronmelisse, hyben, brombærblade, brændnælde, hvidtjørn, salvie, lavendel, basilikum, birkeblade, fenikkel, o.s.v.

DSC_0964

 

Min te indeholder indtilvidere, Fennikel, Hindbærblade, solbærblade, lakridsrod, citronmelisse, hybenrosenblade, og vejbred. Ydermere skal der brændnælde, timian, mynte, morgenfrue og appelsinskal i.

Du kan stadig nå, at indsamle urter og blade til tørring og te, så det er bare at komme i gang. Min te udvikler sig hele tiden og det eneste tidspunkt jeg ikke kommer lidt nyt i blandingen, er når alt er frosetvæk og dækket af sne.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s