Det kreative værksted

Håndlavet papir – Handmade paper

Mit sidste blog indlæg handlede om håndlavet sæbe, denne sæbe var pakket ind i håndlavet papir. Dette indlæg skal give dig et indblik i hvordan man kan lave sit eget papir, uden at det behøver at være vanskeligt.

My last blog post was about handmade soap, this soap was wrapped in handmade paper. This post should give you an insight into how to make your own paper, without being difficult.

Image

Det kræver ikke meget at komme igang med at lave dit eget papir. Du skal blot bruge en blender, en kasse til at have papirmassen i, stof til at tørrer papiret på ( evt. gamle tshirts klippet ud i passende størrelser), gammel papir og en ramme i den størrelse du ønsker papiret (Denne kan du selv lave v.h.a. nogle lister og noget soldevæv, kan købes i byggemarkeder).

It does not take much to get started making your own paper. All you need is a blender, a box to have the pulp into, fabric to dry the paper on (or old tshirts cut into appropriate sizes), old paper and a frame in the size you want the paper (This you can make using some lists and some woven mesh, can be purchased at hardware stores).

Image

Vi startede med at hælde noget vand i kassen, hvorefter vi blended noget avispapir med vand.Papir pulpen hældes i kassen med vand i og der tilsættes farve, tørrede urter og blomster efter ønske.

We started to pour some water in the box, and then we blended some newsprint with water. Paper pulp is poured into the box with water and add color, dried herbs and flowers by request.

ImageNu er det tid til at lave de første stykke papir. Rammen kommes ned i det omrørte vand, hvorefter den løftes forsigtigt op igen. Med en køkkensvamp kan det overskydende vand tørres af bunden og der ligges et stykke stof oven på papiret som forsigtigt duppes med svampen, så den værste mængde vand tages fra. Find et passende sted, hvor du kan tørre dit papir og vend rammen rundt her, så stoffet kommer nederst, med papiret oven på. Papiret skal nu blot tørre og evt presses.

Now is the time to make the first piece of paper. The frame immerse in the stirred water, then carefully lift them up again. With a kitchen sponge the excess water wiped off the bottom and put a piece of fabric on top of the paper as gently dab the sponge, so the worst amount of water taken from. Find a suitable place where you can dry your paper and turn the frame around here, so the product reaches the bottom, with the paper on top. The paper should now just dry and possibly compressed.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s