Råvarernes anvendelse · Selvforsyning · Uncategorized

Birkegården’s hvidskimmel gedeost – Birkegården’s white mold goat cheese

Image

For en lille uge startede jeg op på at lave den første gedemælk’s ost. Det skulle være en hvidskimmel ost ud fra en opskrift fra 1986 i bogen Ost til husbehov. Der er mange simple opskrifter i den omtalte bog og alle er lavet til en passende mængde ost

A week ago I started to make my first goat’s cheese. It should be a white mold cheese from a recipe from the 1986 in a book called “Ost til husbehov”. There are many simple recipes in the mentioned book and everyone is made to an appropriate amount of cheese.

TIl fire små oste, brugte jeg 3 liter gedemælk, 1 tsk osteløbe og en starter af mælkesyrekultur og skimmelkultur (Man kan lave sin egen starter ved at tage et stykke god skimmelost med skorpe og presse det igennem et nykogt osteklæde).

To make four small cheese, I used 3 liters of goat’s milk, 1 teaspoon of rennet and a starter of lactic acid culture and white mold culture (You can create your own start by taking a piece of good white mold cheese with the rind and squeeze it through a freshly boiled cheesecloth).

Mælken opvarmes til 28 grader og starteren tilsættes. Mælken skal nu stå uforstyrret i 15 min, imens det syrner. kontroller temperaturen og tilsæt osteløbe oprørt i 1 spsk vand. Dæk mælken til og lad den stå uforstyrret i 1 time, til ostemassen er dannet.

The milk was heated to 28 ° C and the starter is added. The milk must now stand undisturbed for 15 minutes, while the souring agent. controls temperature and add the rennet upset in 1 tablespoon water. Cover the milk and let it stand undisturbed for 1 hour until the curd is formed.

DSC_0411
Hjemmelavede osteforme. Disse er lavet af en gammel honningbøtte, hvor bunden er skåret ud og der er lavet huller i siden.
– Homemade cheese molds. These are made of an old honey jar where the bottom is cut out and made ​​holes in the side.

Fyld formen op med skiver af ostemassen og stil osten, så vallen kan løbe af. (Du kan eventuelt stille osten på et bræt i en bradepande). Når ostemassen er sunket halvejs ned i formen, skal den vendes. Osten’s overflade drysses med salt og vendes 3 gange dagligt de næste 2 dage. Nu skal osten blot modnes køligt i op til 6 uger, hvor efter den er klar.

Filling up the mold with slices of cheese curd and the cheese style, thus the whey can drain. (You may want to put the cheese on a board in a roasting pan). After the curd has sunk halfway into the mold, it must be reversed. The cheese’s surface sprinkled with salt and turned over 3 times daily for the next 2 days. Now the cheese ripens just cool for up to 6 weeks, after which it is ready.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s