Bondegårdsdyr

Morgenmalkning

 

 

DSC_0164

VI malker vores geder to gange om dagen, kl 5 og kl 17. Når man vælger at holde dyr, så har de fortjent, at man har en nogenlunde fast hverdagsstruktur, da de ligesom os bliver vant til spisetiderne. Vi har valgt at stå tidligt op, fremfor at skulle malke sent om aftenen, da vi har prioriteret, at få vores aftentimer fri til at være sociale i, eller blot at slappe af. Hvis du overvejer at få malkegeder, så planlæg ud fra dine behov og dit arbejdsliv ikke mindst.

DSC_0169

Vores malke plads er stadig meget primitiv. Den bestå af nogle paller, så geden kommer op i højden, her er hun bundet fast, så hun ikke kan gå når hun er færdig med at spise. Vi vil have opsat en ny malkeplads uden for folden, hvor geden ikke bliver generet af de andre geder, hvor der er tag over hovedet og ikke mindst hvor jeg kan sidde ved siden af geden.

DSC_0171

Så længe jeg malker stabilt, så står geden roligt. Efter ca en uge med geder, er jeg ved at have fundet en rytme. Jeg hygger den lille stund, når der skal malkes, og man får den skønne hvide mælk med ind i køkkenet.

DSC_0172

 

De to unge geder og hønsene er meget nysgerige og de tager alt det korn vi kan have spildt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s