Køkkenhave · Selvforsyning · Skadedyr

Duesikring og compost tea

Nu har forårssolen endelig tøet jorden op, så vi har kunnet tilføre boget omsat staldgødning til stykket med ølandshvede. Det er vores jomfrurejse ud i korndyrkerens univers vi tager i år. Med Praktisk økologi (http://www.oekologi.dk/)som guide har vi valgt at dyrke denbe gamle hvede sort i ca 1/4 del af køkkenhaven i år, tilgengæld skal vi ikke have kartofler denne gang. Da vires naboer sidste år måtte opgive at dyrke ærter pga en ivrig gæst fra skoven, nemlig en due, har vi valgt at dække stykket med korn over med net.

Duesikring over ølandshveden
Duesikring over ølandshveden

Når der skal såes skal man også planlægge hvordan man vil passe sine planter resten af sæsonen, vi har valgt at lave et forsøg med Compost Tea i år(http://www.youtube.com/watch?v=Uj4FL0u1wvg). Det skulle eftersigende både give planterne en vildt lyst til at gro og samtidig beskytte dem mod skadedyr. Vi har nu invisteret i en bassinpumpe og “søsat” dette projekt.
Vi glæder os til at se resultatet af køkkenhaven 2013, året hvir jorden er blevet forarbejdet af grise og planterne drikker compost the.

Compost the'en er sat igang
Compost the’en er sat igang

 

2 kommentarer til “Duesikring og compost tea

  1. Det er spændende at se virkningen af kompost te. Hvad er din opskrift og hvor/ hvordan har du skaffet ingredienser som melasse og humussyre?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s