Birkegården · Selvforsyning

Arbejde i vintervejr

 

 

 

Hvad laver selvforsyneren om vinteren? Her svare vi det spørgsmål med “Hvad dagens vejr gør muligt”. Hvis der er vejr til at være ude i, så er vi ude og laver noget af det vi mangler der, har det tøet så tilpas meget at vi kan komme i jorden, så sætter vi måske nye hegnspæle. Tillader vejret ikke det udendørs arbejde der mangler, så bliver der lavet forbedringer indendøre.

Bortset fra en 18 års fødselsdagsfest (det er vigtigt som selvforsyner, at man plejer sine sociale netværk, så der findes tid til næsten alle fester) , så har den foregående weekend gået med udendørsarbejde, til trods for det våde vejr vi blev mødt med søndag, men når man nu er i det, så gør det ikke så meget at vejret skifter.

DSC_0085
Stammen fra et stort birketræ

Det har længe været planlagt at dette træ skulle fældes. I weekenden havde vi og den rare mand med motorsaven så tid til at fælde er stort birketræ, der hele året skygger for frugttræerne i frugthaven. Samtidig stjæler den rigtig meget næring fra træerne. (Bare rolig vi kan stadig med rette kalde gården for Birkegården, der er mange birketræer tilbage)

 

DSC_0088
Birkeflis

Alt hvad der var under 6 cm blev sendt i gennem flishakkeren, således vi har bunddække til at komme mellem bærbuske højbede og lignende i den kommende have sæson.

DSC_0084
Havetraktoren luftes

Når man skal flytte rundt med en stor flishakker, er det godt at have havetraktoren, dog ønsker den sig nogle snekæder, så den nemmere kan kommer frem i sneen.

DSC_0077
Ulla og Ursula

Når der ikke skulle fældes træer, blev der lavet hegn, her er der tre tilskuere, der følger med i vores gøren og laden. (Måske kommer der ekstra mad, eller en velsmagende gren ind til dem)

DSC_0078
Der bliver lavet led

I mens der bliver lavet indhegning,kan hunden lige gnave i en pind, så vi ikke skal bekymre os om at den skal laves til flis.

DSC_0080
De glade selvforsynere i vintersolen

Det er nemmest når man er to, en til at lede og fordele arbejdet og en med muskelkraft til at udfører det. :-p

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s