Naturensspisekammer

Svampetid

Svampesæsonen er på sit højeste lige nu.
Der er svampe i alle farver og faconer, spiselige og uspiselige.
Jeg er vild med svampe, de er smukke, smager godt og er fyldt op med gode næringsstoffer.

Desværre har jeg kun været på en guidet svampetur og er bestemt ikke modig nok til at plukke det jeg syntes der ligner noget spiseligt fra politikens svampebog.

Hvis der er nogle, fra Skive Viborg området, der har erfaringen og har mod på at tage en uerfaren, men meget læringsparat med på svampetur, så vil jeg meget gerne på sådan en tur.

Her får i nogle svampebilleder fra mine gåture i vores nærområde:

Denne i lilla er blot smuk, jeg fandt den under nogle ege og bøge træer

Denne lamelsvamp er der mange af i det gamle flis
Disse ligner meget dem der voksede i den gamle flis, disse bor blot ved en markvej tæt ved eg og bøg. 
    

Denne svamp er den eneste jeg tør plukke og komme i madlavningen, jeg kender den som judasøre.
Den vokser på de gamle hyldetræer og den er god at tørrer til opbevaring. 
Dog syntes jeg ofte den er beboet af nogle små orme.
Jeg er stødte på denne svamp, da jeg var på jagt efter Judasører. 
Dette er en lamelsvamp, der vokser på en gammel gren.

Denne vokser et sted i haven hvor der en gang har stået et træ. 
Disse vokser under birketræerne, den røde fluesvamp er jeg slet ikke i tvivl om, at man ikke skal røre, det må være noget alle børn lærer. De resterende derimod, er lidt svære at se tydeligt i skovbunden og så ligner de hinanden meget, når man ikke er “svampekyndig”.
Jeg håber der er nogle der kender til svampe, der kan give mig et bud på navnene. 

Er der nogle der ved om man kan tørrer de flotte svampe og bruge dem til dekorationer? Hvis de er giftige, er det måske en god ide at lade dem blive ude i skoven, således der ikke er et barn eller dyr, der rører ved dem i juledekorationen og bliver syge!

4 kommentarer til “Svampetid

  1. Her er et par gæt fra mig. 1 violet ametysthat2 ?3 Tror det er kødfarvet tragthat4 Tror det er en muslingesvamp5 Svært at se, men blækhatte af en eller anden art er det.Mht. Rød fluesvamp så er den slet ikke så giftig så mange tror, hvid og grøn er langt giftigere.

  2. Dem, du i hvert fald kan spise, er rørhatte. Der er kun to giftige (lette at genkende efter et billede i en svampebog), og en uspiselig, Galderørhat, der desværre ligner Karl Johan, så prøvesmagning er på sin plads her!Så er der trompetsvamp, sort og anderledes, men den smager godt! Den er superlet at genkende og kan ikke forveksles med noget som helst.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s