Afgrøder · Bondegårdsdyr · Selvforsyning

Æblernes tid

Så er det endelig æbletid.
Jeg elsker æbler, ikke nok med, at de smager rigtig godt, så bidrager de rigtig godt til selvforsyningen, her ude på gården. Det er så skønt, at fylde skattekammeret op med al naturens guld, nænsomt forarbejdet og kommet på glas.

Fårene nyder godt af de dårlige æbler.

Vi har i år lavet æblemost, sammen med nogle venner, hvor vi til sammen fik ca. 120 l lækker most. Det tog en hel dag, men det er anstrengelserne værd. Når man åbner sådanne en flaske bliver man mødt, af den mest fantastiske, friske duft af æble. Mums…

Men vi kunne ikke nøjes med mosten 🙂 Da vores æbletræer ikke er store nok, til at give æbler før om nogle år, nyder vi godt af, alle de flinke mennesker, der lader os samle deres nedfaldsfrugter. Vi har nu lavet en del æblegrød og lige lidt mere most 😉

Får, høns, heste og kaniner, får også noget ud af æblerne, det er i særdeleshed fårene, der får fornøjelsen, af æblepulben, skrællerne og de æbler der har været for dårlige til, at kunne indgå i produktionen i køkkenet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s