Bondegårdsdyr

Den første fåreklipning

Igår var det dagen, hvor de nye beboere skulle klippes. De eneste erfaringer vi har i denne disciplin, er 15 min som tilskuer i foråret, hvor vi var på besøg i den økologiske have i Odder. Så derfor havde vi allieret os, med vores uskyldige naboer, som for “nogle” år siden har haft får 😉 De skulle også have en fåreklipper, men efter flere års stilstand et sted i en udbygning, var den ikke så brugbar, så vi måtte på jagt på dba.dk og guloggratis.dk. Heldigvis fandt vi en til en pris vi havde råd til og en afstand vi gad, at køre efter.

Så her stod vi med en fåreklipper, to skønne naboer og jod på flaske (i tilfælde af, at vi skulle klippe hul i de stakkels dyr). Nu var vi klar til kamp og den vilde jagt gik i gang. De første uskyldige får og en vædder var nemme, at lokke med en foderspand, men jo flere vi fik klippet, jo sværre blev de, at fange. Men det lykkedes og alle de voksne dyr blev klippet inkl to lam. Forbløffende nok, så stod lammene pænest, næst efter vædderen og det gamle får,

Daniel er i gang, med at klippe det gamle får Freja.

Man bliver lidt nervøs, når man skal klippe ved halsen.

En kommentar til “Den første fåreklipning

  1. Det ser hyggeligt ud! Jeg troede de skulle vendes om på ryggen eller i lås og slå for at kunne klippe dem.Kunne du bruge ulden til noget?/Didde

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s